Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Eva och Felix, utbildningskliniken

Eva Krabbe, utbildningstandsköterska och Felix Andréasson tandläkare och handledare på Utbildningskliniken Vuxen i Göteborg. Här stöttar de bland annat blivande tandläkare under deras kliniska träning.

Eva, tandsköterska

Berätta lite kort om din bakgrund
– Jag har varit tandsköterska i över 37 år och har alltid gillat att jobba med människor. Till största del har jag jobbat inom Folktandvården och några år privat. Sedan fem år tillbaka har jag varit här på kliniken, och jag stormtrivs.

Hur är det att jobba på utbildningskliniken?
– Ingen dag är den andra lik. Jag handleder studenter, förbereder enheten inför patienter och ansvarar för studenternas träning inför implantatbehandlingar. Arbetet är varierande, men det är det som är så kul. Tiden går fort när man har roligt. De här fem åren har jag lärt mig otroligt mycket och det är glädjande att man fortfarande kan utvecklas i sitt yrke, efter alla år.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Studenterna! Jag känner mig stolt över att jobba här. Det finns en stor glädje i att se studenterna utvecklas och att man får vara med på vägen är det allra bästa. Sedan är kollegorna helt fantastiska också.

 

Felix, tandläkare

Hur kom det sig att du blev handledare?
– Jag var själv tandläkarstudent här på kliniken för ett par år sedan och minns den tiden som väldigt trevlig. Efter ett par år inom allmäntandvården kände jag att ville utvecklas mer inom mitt yrke och sökte mig hit.

Du handleder studenter, men hur utvecklas du själv i ditt yrke?
– Att lära andra är ett sätt att utvecklas själv. Man blir duktigare på det man gör tycker jag. Variationen i arbetet är stor, det är alltifrån att handleda studenter, ha egna patienter och möten med olika specialister. Det ger en stor bredd att få göra olika saker.

Vilka egenskaper är viktiga att ha som handledare, tycker du?
– Man behöver ha tålamod och lugn samt en känsla för hur man bäst hjälper en person i olika lägen. Sen tycker jag också det är viktigt att kunna ha många bollar i luften samtidigt och känna sig trygg inom de olika odontologiska ämnesområdena.

Det bästa med ditt jobb?
– Det är väldigt givande att se studenterna utvecklas och att få vara en del av något som kan påverka resten av deras arbetsliv. Det känns väldigt stort.

Senast uppdaterad: 2024-01-04 11:07