Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Så funkar Frisktandvård

Med Frisktandvård prenumererar du på god munhälsa. Du betalar en fast månadskostnad och det mesta ingår: undersökningar, lagningar, akuttandvård och mycket mer. Du följer en personlig munhälsoplan hemma och blir kallad till oss med lagom intervall. Enkelt, smidigt, tryggt och du slipper oroa dig för oväntade utgifter.

En illustration som i text listar de viktigaste fördelarna med Frisktandvård: fast pris, personlig munhälsoplan, regelbundna undersökningar, fri akuttandvård och digitala möten.

Fast kostnad i tre år

När du tecknar Frisktandvård betalar du en fast månadskostnad under det treåriga avtalet och slipper oväntade utgifter. Kostnaden baseras på din munhälsa, till följd av vanor och tandhistorik. Du betalar samma avgift varje månad under det treåriga avtalet. Det mesta ingår, till exempel undersökningar, lagningar, akuttandvård och rotbehandlingar. Efter tre år erbjuds du ett nytt avtal.

En personlig munhälsoplan

Du får en personlig munhälsoplan. Den består av råd och rekommendationer som hjälper dig att bibehålla en frisk mun och göra rätt hemma. På så vis kan du själv påverka dina tandvårdskostnader. Dessutom får du 10 % rabatt på munhälsoprodukter på våra kliniker.

Regelbundna undersökningar

Med Frisktandvård behöver du inte tänka på att boka tid. Vi kallar dig när det behövs, baserat på just ditt behov av tandvård.

Fri akuttandvård

Med Frisktandvård får du fri tillgång till akuttandvård i hela landet, var du än befinner dig i landet. Det är en trygghet om det oväntade händer. 

Digitala möten

Har du frågor om din munhälsa? Många frågor kan vi lösa digitalt. Via Folktandvården Online kan vi ses när det passar dig, och var du än är. 

Möt Kattis – en av våra frisktandvårdspatienter

Se filmen med Kattis Trollskog som fick stor hjälp med sitt Frisktandvårdsavtal när det oväntade hände.

 

Frisktandvård för hela livet

Frisktandvård kan du prenumerera på från att du fyller 24 år och resten av livet. Vi har avtalspatienter som är över 90 år. Många av våra över 250.000 patienter har haft Frisktandvård sedan start och uppskattar fördelarna i olika faser i livet. Till exempel är de förutsägbara tandvårdskostnaderna uppskattade av alla men inte minst studenter och pensionärer.

Tjej med rött hår som snart ska fylla 24 år står på en klippa och läser på sin mobiltelefon om att skaffa Frisktandvård hos Folktandvården.

Välj en klinik som passar dig

Vill du börja prenumerera på Frisktandvård? Då börjar du med en undersökning hos en tandläkare eller tandhygienist. Du väljer själv vilken klinik hos Folktandvården du vill besöka.  När du har tecknat ditt frisktandvårdsavtal så gäller det på Folktandvården över hela Sverige. Om du flyttar till en annan del av Sverige kan du alltså ta med dig ditt avtal.

Senast uppdaterad: 2024-03-15 14:03