Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer om vi arbetar för att stärka din trygghet.

Priser

I Västra Götaland är tandvård gratis för barn och unga vuxna till och med det år man fyller 23. Vuxna som har avtal om Frisktandvård betalar ett fast pris varje månad istället för vid varje besök. Priserna nedan gäller dig som är vuxen och inte har Frisktandvård.

Priser på vanliga behandlingar

Se priserna som en vägledning, vilken behandling som just din mun behöver går inte att säga på förhand. För att vara säker på vad ditt besök kommer att kosta, fråga därför din behandlare. Angivna priser gäller från och med den 15 januari 2021.

  • Undersökning. En undersökning innebär bland annat att tandläkaren eller tandhygienisten kontrollerar om du har hål i tänderna, risk för tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. Undersökningen kostar vanligen mellan 885kr och 1 475 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs. Ibland finns behov av ytterligare utredning eller behandling, då bokar vi oftast in ett nytt besök.
  • Borttagning av tandsten och behandling av tandköttssjukdom. Pris: från 985kr kronor beroende på omfattning. Om du har större behandlingsbehov behöver du komma flera gånger.
  • Lagning av en yta på en kindtand. Pris: 1 055 kronor, inklusive bedövning.
  • Lagning av två ytor på en kindtand. Pris: 1 295 kronor, inklusive bedövning.
  • Utdragning av en tand (enkel). Pris 1 100 kronor, inklusive bedövning.

I exemplen ovan är tandvårdsbidrag inte medräknat. Alla priser på vår webbplats är cirkapriser. För detaljerade priser och referenspriser se våra prislistor nedan.

Prislista vanlig tandvård

Prislista specialisttandvård

Folktandvården Online

Kostnaden för att kontakta Folktandvården Online, vår digitala klinik, är 300 kronor för vuxna. Har du rätt till särskilt tandvårdsstöd betalar du besöksavgift som vanligt. 

En faktura skickas till din folkbokföringsadress efter besöket. 

Är du Frisktandvårdskund betalar du heller inget extra. Besök i onlinekliniken ingår i ditt Frisktandvårdsavtal.

För barn och unga vuxna som är skrivna i Västra Götaland kostar ett besök i onlinekliniken inget. Det ingår i den fria barn- och ungdomstandvården. I Västra Götaland är tandvård gratis för barn och unga vuxna till och med det år man fyller 23. 

Billigare med tandvårdsstöd

Från och med det år du fyller 24 omfattas du av ett tandvårdsstöd. Det innebär att Försäkringskassan betalar en viss del av dina tandvårdskostnader.

Tandvårdsstöd

Betalning

Av säkerhetsskäl försöker vi minimera hanteringen av kontanter på våra kliniker, därför vill vi helst att du betalar med kort.

Betalning och kostnadsförslag

Om du inte kommer

Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket. Hur mycket du får betala beror på hur lång tid som var bokad. För barn och ungdomar kostar det från 200 kronor och för vuxna från 360 kronor.

Återbud under coronaviruspandemin

Med anledning av den rådande coronaviruspandemin ska du inte komma till tandvården om du känner dig sjuk, förkyld eller har luftvägsbesvär. Det ska därför finnas möjlighet att boka av besöket i sista stund. Även om du avbokar ditt besök efter klockan 12 dagen innan din avtalade besökstid, kommer du inte att behöva betala en avgift för detta. Beslutet gäller till och med den 31 december 2021.

Akuta problem

Vid akuta besök på jour- eller akuttandvårdsklinik tillkommer en prisökning på 50 procent vardagar efter klockan 17.00, lördagar, söndagar och helgdagar. Har du Frisktandvård ingår akut tandvård hos Folktandvården i hela Sverige. För barn och unga vuxna till och med 23 år är akut tandvård gratis i Västra Götaland. 

Akuttandvård

Betala mindre hos student

Vuxna kan bli patienter på vår utbildningsklinik. Att vara patient där tar längre tid än vanligt och du betalar därför mindre än på våra andra kliniker.

Utbildningskliniken, vuxen

Frisktandvård

Du betalar ett fast pris varje månad istället för att betala vid varje besök. Med Frisktandvård får du regelbundna tandvårdskontroller, nödvändiga behandlingar samt råd och stöd om hur du sköter om dina tänder och din mun på bästa sätt.

Frisktandvård

Garantier

Hos oss får du tre års garanti på kronor och broar, två års garanti på fyllningar och ett års garanti på proteser. Garantin omfattar däremot inte rotfyllningar. Garantin gäller på den klinik där behandlingen utförts. 

Så sätts våra priser

Folktandvården Västra Götalands priser är beslutade av tandvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen.


Senast uppdaterad: 2021-09-29 08:36