Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Priser

I Västra Götaland är tandvård gratis för barn och unga vuxna till och med december det år man fyller 24. Vuxna som har avtal om Frisktandvård betalar ett fast pris varje månad istället för vid varje besök. Priserna nedan gäller dig som är vuxen och inte har Frisktandvård.

Priser på vanliga behandlingar

Se priserna som en vägledning, vilken behandling som just din mun behöver går inte att säga på förhand. För att vara säker på vad ditt besök kommer att kosta, fråga därför din behandlare. Angivna priser gäller från och med den 15 januari 2020.

  • Undersökning. En undersökning innebär bland annat att tandläkaren eller tandhygienisten kontrollerar om du har hål i tänderna, risk för tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. Undersökningen kostar vanligen mellan 855 och 1 415 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs. Ibland finns behov av ytterligare utredning eller behandling, då bokar vi oftast in ett nytt besök.
  • Borttagning av tandsten och behandling av tandköttssjukdom. Pris: från 935 kronor beroende på omfattning. Om du har större behandlingsbehov behöver du komma flera gånger.
  • Lagning av en yta på en kindtand. Pris: 820 kronor, inklusive bedövning.
  • Lagning av två ytor på en kindtand. Pris: 1 225 kronor, inklusive bedövning.
  • Utdragning av en tand (enkel). Pris 1 050 kronor, inklusive bedövning.

I exemplen ovan är tandvårdsbidrag inte medräknat. Alla priser på vår webbplats är cirkapriser. För detaljerade priser och referenspriser se våra prislistor nedan.

Prislista vanlig tandvård

Prislista specialisttandvård

Folktandvården Online

Kostnaden för ett videosamtal i Folktandvården Online, vår digitala klinik, är 300 kronor för vuxna. Har du rätt till särskilt tandvårdsstöd betalar du 200 kr, högkostnadsskydd gäller som vanligt.

En faktura skickas till din folkbokföringsadress efter besöket. 

För barn och unga vuxna (till och med december det år man fyller 24) som är skrivna i Västra Götaland kostar ett besök i onlinekliniken inget. Det ingår i den fria barn- och ungdomstandvården.

Är du Frisktandvårdskund betalar du heller inget extra. Besök i onlinekliniken ingår i ditt Frisktandvårdsavtal.

Billigare med tandvårdsstöd

Från och med det år du fyller 24 omfattas du av ett tandvårdsstöd. Det innebär att Försäkringskassan betalar en viss del av dina tandvårdskostnader.

Tandvårdsstöd

Betalning

Av säkerhetsskäl försöker vi minimera hanteringen av kontanter på våra kliniker, därför vill vi helst att du betalar med kort.

Betalning och kostnadsförslag

Om du inte kommer

Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket. Hur mycket du får betala beror på hur lång tid som var bokad. För barn och ungdomar kostar det från 200 kronor och för vuxna från 360 kronor.

Återbud under coronaviruspandemin

Med anledning av den rådande coronaviruspandemin ska du inte komma till tandvården om du känner dig sjuk, förkyld eller har luftvägsbesvär. Det ska därför finnas möjlighet att boka av besöket i sista stund. Även om du avbokar ditt besök efter klockan 12 dagen innan din avtalade besökstid, kommer du inte att behöva betala en avgift för detta. Beslutet gäller till 31 december 2020.

Akuta problem

Vid akuta besök på jour- eller akuttandvårdsklinik tillkommer en prisökning på 50 procent vardagar efter klockan 17.00, lördagar, söndagar och helgdagar. Har du Frisktandvård ingår akut tandvård hos Folktandvården i hela Sverige. För barn och unga vuxna till och med 23 år är akut tandvård gratis i hela landet, och till och med december det år du fyller 24 om du är skriven i Västra Götaland.

Akuttandvård

Betala mindre hos student

Vuxna kan bli patienter på vår utbildningsklinik. Att vara patient där tar längre tid än vanligt och du betalar därför mindre än på våra andra kliniker.

Utbildningskliniken, vuxen

Frisktandvård

Du betalar ett fast pris varje månad istället för att betala vid varje besök. Med Frisktandvård får du regelbundna tandvårdskontroller, nödvändiga behandlingar samt råd och stöd om hur du sköter om dina tänder och din mun på bästa sätt.

Frisktandvård

Garantier

Hos oss får du tre års garanti på kronor och broar, två års garanti på fyllningar och ett års garanti på proteser. Garantin omfattar däremot inte rotfyllningar.

Så sätts våra priser

Folktandvården Västra Götalands priser är beslutade av tandvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen.


Senast uppdaterad: 2020-09-01 10:41