Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du förkylningssymtom? Undvik nära kontakt med andra människor och besök inte våra kliniker. Boka istället om din tid. Just nu ser vi helst att du kommer ensam, men har du behov av assistans ska den som följer med också vara fri från förkylningssymtom. Har du frågor som rör ombokning eller kommande tid, vänligen kontakta din klinik. Läs mer om hur vår verksamhet påverkas av covid-19

Priser

I Västra Götaland är tandvård gratis för barn och unga vuxna till och med december det år man fyller 24. Vuxna som har avtal om Frisktandvård betalar ett fast pris varje månad istället för vid varje besök. Priserna nedan gäller dig som är vuxen och inte har Frisktandvård.

Priser på vanliga behandlingar

Se priserna som en vägledning, vilken behandling som just din mun behöver går inte att säga på förhand. För att vara säker på vad ditt besök kommer att kosta, fråga därför din behandlare. Angivna priser gäller från och med den 15 januari 2020.

  • Undersökning. Pris: grundavgift hos tandläkare är 950 kronor och hos tandhygienist 855 kronor. En undersökning innebär bland annat att tandläkare eller tandhygienist kontrollerar om du har hål i tänderna eller risk för tandlossning. Ibland finns behov av ytterligare behandling, då bokar vi oftast ett nytt besök.
  • Borttagning av tandsten och behandling av tandköttssjukdom. Pris: från 935 kronor beroende på omfattning. Om du har större behandlingsbehov behöver du komma flera gånger.
  • Lagning av en yta på en kindtand. Pris: 820 kronor, inklusive bedövning.
  • Lagning av två ytor på en kindtand. Pris: 1 225 kronor, inklusive bedövning.
  • Utdragning av en tand (enkel). Pris 1 050 kronor, inklusive bedövning.

I exemplen ovan är tandvårdsbidrag inte medräknat. Alla priser på vår webbplats är cirkapriser. För detaljerade priser och referenspriser se våra prislistor nedan.

Prislista vanlig tandvård

Prislista specialisttandvård

Billigare med tandvårdsstöd

Från och med det år du fyller 24 omfattas du av ett tandvårdsstöd. Det innebär att Försäkringskassan betalar en viss del av dina tandvårdskostnader.

Tandvårdsstöd

Betalning

Av säkerhetsskäl försöker vi minimera hanteringen av kontanter på våra kliniker, därför vill vi helst att du betalar med kort.

Om du inte kommer

Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket. Hur mycket du får betala beror på hur lång tid som var bokad. För barn och ungdomar kostar det från 200 kronor och för vuxna från 360 kronor.

Akuta problem

Vid akuta besök på jour- eller akuttandvårdsklinik tillkommer en prisökning på 50 procent vardagar efter klockan 17.00, lördagar, söndagar och helgdagar. Har du Frisktandvård ingår akut tandvård hos Folktandvården i hela Sverige. För barn och unga vuxna till och med 23 år är akut tandvård gratis i hela landet, och till och med december det år du fyller 24 om du är skriven i Västra Götaland.

Akuttandvård

Betala mindre hos student

Vuxna kan bli patienter på vår utbildningsklinik. Att vara patient där tar längre tid än vanligt och du betalar därför mindre än på våra andra kliniker.

Utbildningskliniken, vuxen

Frisktandvård

Du betalar ett fast pris varje månad istället för att betala vid varje besök. Med Frisktandvård får du regelbundna tandvårdskontroller, nödvändiga behandlingar samt råd och stöd om hur du sköter om dina tänder och din mun på bästa sätt.

Frisktandvård

Garantier

Hos oss får du tre års garanti på kronor och broar, två års garanti på fyllningar och ett års garanti på proteser. Garantin omfattar däremot inte rotfyllningar.

Så sätts våra priser

Folktandvården Västra Götalands priser är beslutade av tandvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen.

Senast uppdaterad: 2020-01-14 14:01