Feriepraktik och prao

Feriepraktik

Du som har sommaruppehåll under pågående gymnasieutbildning kan söka feriepraktik inom Folktandvården. Under upp till fyra sommarveckor får du praktisera på någon av våra tandvårdskliniker, gå bredvid erfaren personal och lära dig om arbetsplatsen.

Utifrån dina intressen och din förmåga får du även prova på olika arbetsuppgifter. Samtidigt får du betalt. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden?

Så här ansöker du om en feriepraktikplats

För sommaren 2017 är ansökningsperioden mellan 1 och 31 mars. Du ansöker via Västra Götalandsregionens rekryteringssystem på webben. Via länken nedan kommer du till en informationssida om feriepraktik 2017 och där finns även en länk till rekryteringssystemet:

Feriepraktik 2017 (Västra Götalandsregionens webbplats)

Prao

De flesta av Folktandvårdens kliniker tar emot praoelever. Kontakta någon av våra kliniker direkt.

Utbilda dig inom tandvård

Vill du jobba som tandläkare, tandsköterska, tandhygienist eller tandtekniker? Alla våra yrken passar både killar och tjejer. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer om utbildningsvägar eller läs mer om våra yrkesroller nedan.

Tandläkare

En tandläkare utreder, behandlar och förebygger sjukdomar och skador på tänderna och i munnen. Tandläkaryrket kräver både gedigen teoretisk kunskap och ett praktiskt handlag i arbetet med patienternas tänder.

Tandhygienist

Arbetet som tandhygienist är i första hand förebyggande. Du hjälper och coachar människor till en frisk och ren mun utifrån deras olika förutsättningar. Lite som en personlig tränare för munnen.

Tandsköterska

Du som väljer att bli tandsköterska arbetar nära både tandläkare och patient med behandling och förebyggande tandvård. Du följer patienten hela vägen, från att kalla till besök till dess att behandlingen är slutförd. Som tandsköterska kan du även arbeta med olika särskilda uppdrag, som exempelvis förebyggande tandvård i skolor. Läs mer om hur du utbildar dig till tandsköterska via länken nedan.

Tandsköterskeutbildning

Utbildningar och skolor

På webbplatsen Antagning.se kan du läsa om vilka tandläkar- och tandhygienistutbildningar som finns och vad kraven på förkunskaper är.

Antagning.se


Publicerad: 2017-03-01 09:48:41