Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Förmåner

Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen som är en av Sveriges största arbetsgivare. Målet är att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare och då är det viktigt att alla som jobbar hos oss trivs och mår bra.

Medarbetare i Västra Götalandsregionen har många förmåner. Alla finns samlade via länken här nedan.

Lön, ersättning och förmåner – det här får du som medarbetare i VGR

Folktandvården Västra Götalands medarbetare har ytterligare ett antal förmåner och tillägg. De handlar bland annat om hälsa, upplevelser på fritiden och olika möjligheter att öka sin inkomst. Läs mer här nedan.

De flesta förmåner är tillgängliga för alla medarbetare. Utöver dessa finns ytterligare ett antal som är riktade till vissa yrkesgrupper och/eller geografiska områden.

Friskvårdsbidrag - 2 500 kronor

Som medarbetare i Folktandvården får du ett friskvårdsbidrag. Det kan du använda när du betalar för friskvårdsaktiviteter som exempelvis gymkort, ridlektioner, golf på pay-and-play-bana och liknande.

Hälsoprofil - 1 450 kronor

Hälsoprofilen genomförs vartannat år i samarbete med hälsocoacher på Hälsan & Arbetslivet och syftar till att hjälpa dig att må bra och ta ansvar för din hälsa. Hälsoprofilen fokuserar på den fysiska aktivitetens betydelse för god hälsa. Om hälsoprofilen visar på behov av ökad fysisk aktivitet får du coachande samtal upp till fem tillfällen under en period av tolv månader. Samtalen handlar om att motivera till fysisk aktivitet för att uppnå god hälsa och få mer ork i arbetet och på fritiden.

Massage - upp till 2 550 kronor per år vid 6 tillfällen

Som anställd i Folktandvården får du massage hos valfri massör upp till sex gånger per år. Folktandvården betalar 425 kronor inklusive moms per tillfälle. Betalningen sker med faktura direkt till Folktandvården, så du slipper ligga ute med pengar själv.

Optergo-glasögon – 20 000 kronor

Du som är tandläkare, tandhygienist eller ortodontiassistent har möjlighet att få prismatiska Optergo-glasögon som underlättar din arbetsställning när du arbetar med patienter. Syftet är att hjälpa dig att arbeta ergonomisk rätt och därmed minska risken för belastningsskador i nacke och axlar.

Skyddsglasögon – upp till 800 kronor

Skyddsglasögon med eller utan korrigerad synskärpa för att skydda mot stänk och skvätt.

Luppglasögon – 7 000 kronor

Du har möjlighet att få luppglasögon om din chef bedömer att dina arbetsuppgifter kräver det.

Bildskärmsglasögon

Du kan få glasögon som är utprovade för bildskärmsarbete om en synundersökning visar att sådana behövs och att de glasögon du annars använder (dina egna privata eller andra arbetsglasögon) inte kan användas.

Arbetsglasögon – upp till 1 600 kronor

Du har även möjlighet att få arbetsglasögon med eller utan korrigerad synskärpa om du inte vill eller kan använda dina privata glasögon i arbetet.

Generellt om glasögonförmåner

Vilka glasögon du kan få beror på dina arbetsuppgifter och ditt behov av synhjälpmedel. Det kan också vara aktuellt med kombinationer av olika glasögon som exempelvis Optergo- och luppglasögon eller bildskärms- och skyddsglasögon. Hälsan och arbetslivet, som är Västra Götalandsregionens företagshälsovård, hjälper till så att du får de glasögon som passar bäst för dig och dina arbetsuppgifter.

Rikskort – subventionerad lunch med cirka 30 procent

Rikskortet kan uppgå till ett värde om högst 1 520 kronor per månad (för heltid). Subventionen motsvarar cirka 30 procent av beloppet och är skattepliktigt. Förmånen är kopplad till antalet arbetsdagar per månad. Medarbetare som tjänstgör mer än 15 arbetsdagar per månad kan välja maxbeloppet, för medarbetare som tjänstgör färre än 15 arbetsdagar per månad är maxbeloppet 800 kronor.

Marknadsanpassade lönetillägg för tandläkare - 2 000 respektive 5 000 kronor

För tandläkare som arbetar på en klinik i zon 1 uppgår detta lönetillägg till 5 000 kronor. För tandläkare som arbetar på en klinik i zon 2 uppgår det till 2 000 kronor.

Lönetillägget gäller så länge man arbetar på en klinik i zon 1 eller 2.

Kliniker zon 1
Bengtsfors, Ed, Gullspång-Töreboda, Götene, Hjo, Karlsborg, Kungshamn, Lysekil, Magasinsgatan (Lidköping), Mariestad, Mellerud/Brålanda, Munkedal/Färgelanda, Nossebro, Orust, Rörstrand (Lidköping), Skara, Strömstad, Svenljunga, Tanumshede/Hamburgsund, Tibro, Tranemo, Vara/Grästorp och Åmål.

Kliniker zon 2
City Uddevalla, Dalaberg (Uddevalla), Dalsjöfors, Falköping/Stenstorp, Floby, Fristad, Herrljunga, Kinna, Källstorp (Trollhättan), Lilla Edet, Maria Albert (Trollhättan), Trädgårdsgatan (Skövde), Skene, Skultorp (Skövde), Skärhamn, Stöpen (Skövde), Sylte (Trollhättan), Sätila/Horred, Södra Ryd (Skövde), Tidaholm, Ulricehamn, Vårgårda, Viskafors och Vänersborg.

CNI-Avtal

Arbetar du på någon av våra kliniker som ligger i socioekonomiskt utsatta områden erhåller du ett s.k. CNI-avtal (care need index, en beräkningsmodell som använder socioekonomiska förhållanden för att identifiera risk för ohälsa hos invånarna). Befintliga och nya medarbetare på Folktandvården Bergsjön, Kortedala, Hjällbo, Angered och Biskopsgården kommer att få avtal som innebär att lönekompensationen betalas ut månadsvis för de olika yrkeskategorierna.

  • Tandläkare 2 200 kronor
  • Tandhygienist 1 350 kronor
  • Tandsköterska 1 200 kronor
  • Administratörer/Klinikkoordinatorer 1 200 kronor

Hantering sköts automatiskt av löneadministrativa systemet Heroma och utbetalas månadsvis.

Ersättning vid helgjour 

Tandläkare och tandsköterskor som tjänstgör vid någon av våra helgöppna kliniker i Skövde, Borås, Uddevalla eller Göteborg får förhöjd ersättning enligt förvaltningens lokala kollektivavtal.

Resultatdelning - upp till 17 000 kronor per år och medarbetare

Om Folktandvården och din klinik når sina kontraktsmål kan du få resultatdelning. Når dessutom din klinik och övriga kliniker i resultatgruppen sina gemensamma mål kan medarbetarna på klinikerna i resultatgruppen få del av ytterligare resultatdelning.

Uppnår ni målen på din egen klinik ger det upp till 4 000 kronor. Når din resultatgrupp sina mål ger det upp till 13 000 kronor. Totalt kan resultatdelningen ge maximalt 17 000 kronor per år och medarbetare.

Flyttbidrag – upp till 15 000 kronor

Om du flyttar från en annan del av Sverige till Västra Götaland kan du få ett så kallat flyttbidrag som ett ekonomiskt stöd för del av flyttkostnaderna. Flyttbidraget varierar mellan 2 000 och 15 000 kronor beroende från vart flytten sker och hur rekryteringssituationen ser ut på orten där den nya tjänsten är placerad.

Personalklubben

Folktandvården är medlem i Nordvästra Götalands personklubb där du som medarbetare hittar olika erbjudande kring resor, hotellövernattningar, inköp av cykel med mera. Medlemsavgiften på 100 kronor per år betalar Folktandvården.

Senast uppdaterad: 2023-09-29 12:26