Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer om vi arbetar för att stärka din trygghet.

Inför ditt besök

Här har vi samlat sådant som är bra att veta innan du besöker oss.

Omboka eller avboka din tid

Du kan omboka eller avboka din tid senast klockan 12.00 dagen före besöksdagen. Om du blir sjuk samma dag måste kliniken få reda på det senast en timme efter öppningstiden aktuell dag. Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du har lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket.

Läs mer om att boka, ändra och avboka tid

Återbud under coronaviruspandemin
Med anledning av den rådande coronaviruspandemin ska du inte komma till tandvården om du känner dig sjuk, förkyld eller har luftvägsbesvär. Det ska därför finnas möjlighet att boka av besöket i sista stund. Även om du avbokar ditt besök efter klockan 12 dagen innan din avtalade besökstid, kommer du inte att behöva betala en avgift för detta. Beslutet gäller till och med den 31 december 2021.

Undersökning av barns tänder

Runt ett års ålder är det dags för det första besöket på Folktandvården. Läs mer om fakta och muhälsoråd för barn 0-5 år. 

Undersökning av vuxna och äldres tänder

Här kan du bland annat läsa om olika behandlingar och få tips på hur du bäst tar hand om din mun och dina tänder. 

Skaffa Frisktandvård

Frisktandvård innebär att du tecknar ett avtal om tandvård till fast pris per månad. Vi ger dig regelbundna tandvårdskontroller med mera, läs mer om Frisktandvård här.

Priser 

I Västra Götaland är tandvård gratis för barn och unga vuxna till och med det år man fyller 23. Läs mer om våra priser här.

Tandvårdsstöd

Alla vuxna i Sverige har rätt till allmänt tandvårdsstöd som består av två delar: ett allmänt tandvårdsbidrag som i första hand är tänkt att användas för undersökningar och förebyggande vård, och ett skydd mot höga kostnader. Läs mer om tandvårdsstöd här.

Mediciner och allergier

Förbered dig på att berätta för oss om du tar några mediciner. Ibland får du fylla i ett frågeformulär om detta redan i väntrummet. Om du är allergisk mot något är det viktigt att du talar om det.

Undvik parfymerade hygienartiklar

Det kan finnas personer bland våra patienter eller personal som är överkänsliga mot starka dofter. Vi ber dig därför att inte använda parfymerade hygienartiklar när du ska besöka oss.

Bettskena

Har du en bettskena ska du ta med den vid varje besök hos oss.

Gravid

Om du är gravid är det viktigt att berätta det för oss när du kommer för undersökning och behandling.

Tolk

Om du är osäker på språket eller har en hörselskada eller talskada har du rätt till tolk utan kostnad. Meddela din klinik om att du vill ha tolk så ordnar kliniken det.

Tandvårdsrädsla

Får du kraftig ångest vid tandläkarbesök eller bara vid tanken på tandvård? Vi hjälper dig. Läs mer här

Sjukresor

Du kan få ersättning när du reser till någon av våra kliniker. Läs mer om vad som gäller på 1177 Vårdguiden.

Sjukresor i Västra Götaland - 1177 Vårdguiden

Tillgänglighet

I Tillgänglighetsdatabasen (TD) finns information om den fysiska tillgängligheten på våra kliniker.

Tillgänglighetsdatabasen


Senast uppdaterad: 2021-09-23 12:52