Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inför ditt besök

ett barn visar tänder i kameran

Här har vi samlat sådant som är bra att veta innan du besöker oss.

Om- eller avboka tid

Vill du boka om eller avboka din tid behöver du göra det senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir, eller om du lämnar sent återbud, så kommer vi att ta betalt för ditt planerade besök.

Ändra eller avboka tid

Medföljare

Kom gärna ensam, eller ta med max två personer.

Så går en undersökning till

Undersökning av barns tänder- 1177.se 

Undersökning av vuxnas tänder - 1177.se 

Priser 

I Västra Götaland är tandvård gratis för barn och unga vuxna till och med det år man fyller 23. Vuxna som har avtal om Frisktandvård betalar ett fast pris varje månad istället för vid varje besök. För dig som är vuxen och inte har Frisktandvård, läs mer via länkarna nedan.

Se våra priser

Om betalning och kostnadsförslag

Intresserad av Frisktandvård?

Frisktandvård innebär att du tecknar ett avtal om tandvård till fast pris per månad. Vi ger dig regelbundna tandvårdskontroller med mera.

Frisktandvård - tandvård till fast pris

Tandvårdsstöd

Alla vuxna i Sverige har rätt till allmänt tandvårdsstöd som består av två delar: Ett allmänt tandvårdsbidrag som i första hand är tänkt att användas för undersökningar och förebyggande vård, och ett skydd mot höga kostnader.

Mer om tandvårdsstöd

Ta med ID-handling

När du besöker oss är det viktigt att du kan visa vem du är så ingen annan kan använda ditt namn. I vården är detta särskilt viktigt för att det ska bli rätt i din journal. Se därför till att alltid ta med dig en giltig ID-handling – körkort, pass eller ID-kort – inför ditt besök. Observera att digital ID-handling ännu inte är godkänd för användning inom vården. Om ett barn utan ID-handling kommer till oss, behöver en medföljande vuxen ha möjlighet att identifiera sig för att kunna lämna information om barnet och dess personuppgifter.

Mediciner och allergier

Förbered dig på att berätta för oss om du tar några mediciner. Ibland får du fylla i ett frågeformulär om detta redan i väntrummet. Om du är allergisk mot något är det viktigt att du talar om det. Ledarhundar kan finnas i lokalerna.

Undvik parfymerade hygienartiklar

Det kan finnas personer bland våra patienter eller personal som är överkänsliga mot starka dofter. Vi ber dig därför att inte använda parfymerade hygienartiklar när du ska besöka oss.

Bettskena

Har du en bettskena ska du ta med den vid varje besök hos oss.

Gravid

Om du är gravid är det viktigt att berätta det för oss när du kommer för undersökning och behandling.

Tolk

Om du är osäker på språket eller har en hörselskada eller talskada har du rätt till tolk utan kostnad. Meddela din klinik om att du vill ha tolk så ordnar kliniken det.

Tandvårdsrädsla

Får du eller ditt barn starka obehagskänslor i samband med ett tandvårdsbesök? Vi hjälper dig.

Tandvårdsrädsla hos barn och vuxna 

Sjukresor

Du kan få ersättning när du reser till någon av våra kliniker. Läs mer om vad som gäller på 1177.

Sjukresor i Västra Götaland - 1177.se

Tillgänglighet

I Tillgänglighetsdatabasen (TD) finns information om den fysiska tillgängligheten på våra kliniker.

Tillgänglighetsdatabasen

Ändra kontaktuppgifter

Meddela din klinik om du behöver göra en adressändring eller ändra telefonnummer. Det är viktigt att kliniken har rätt kontaktuppgifter till dig.

Vissa prov sparas

När du lämnar prov i vården kan vissa prov komma att sparas i en biobank. Läs mer om biobanker och biobankslagen på 1177 och biobanksverige.se

Prover i vården sparas - 1177.se

Frisktandvård

Vill du ha regelbunden tandvård till fast pris? I Frisktandvård ingår nästan allt för en god munhälsa. Tryggt och bekvämt till en fast månadskostnad, och du slipper oroa dig för oväntade utgifter.


Senast uppdaterad: 2024-03-27 09:22