Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Boka, ändra eller avboka tid

Boka, ändra eller avboka tid
Fyll i bokningskod och personnummer för den besöket gäller. Koden finns på din kallelse, tidlapp eller bokningsbekräftelse.

Boka tid
Här kan du boka tid på vissa av våra kliniker i allmäntandvården. Hittar du inte kliniken i listan är den tyvärr inte bokningsbar. Klicka på frågetecknen för att läsa mer om vad som gäller för olika åldrar, för dig som har Frisktandvård och för olika behandlingar.

Välj klinik
Alingsås
Borås
Essunga
Falköping
Göteborg
Götene
Herrljunga
Härryda
Karlsborg
Kungälv
Lerum
Lysekil
Mark
Mellerud
Mölndal
Orust
Partille
Skara
Skövde
Sotenäs
Strömstad
Svenljunga
Tanum
Trollhättan
Töreboda
Uddevalla
Vänersborg
Åmål
Öckerö
Välj behandling

Sista minuten
Ibland erbjuder vi sista minuten. Då får du 300 kronor rabatt per besök på någon av nedanstående behandlingar. Klicka på frågetecknet för att läsa vad som gäller för olika åldrar, för dig som har Frisktandvård och om våra olika behandlingar. Sista minuten gäller inte akuttandvård.

  • Undersökning
  • Polering, ta bort missfärgning och tandsten
  • Trasig tand eller annat besvär
Välj klinik
Alingsås
Borås
Essunga
Falköping
Göteborg
Götene
Herrljunga
Härryda
Karlsborg
Kungälv
Lerum
Lysekil
Mark
Mellerud
Mölndal
Orust
Partille
Skara
Skövde
Sotenäs
Strömstad
Svenljunga
Tanum
Trollhättan
Töreboda
Uddevalla
Vänersborg
Åmål
Öckerö

Akuttandvård
Vid akuta besvär ska du i första hand vända dig till din vanliga tandläkare eller tandvårdsklinik. Om de har stängt eller om du inte brukar gå till en särskild klinik är du välkommen att kontakta akuttandvården i det område du befinner dig. Akuttandvård finns på fyra platser i Västra Götaland:

För att boka, ändra eller avboka tid, använd vår webbtidbokning. Du kan även kontakta din klinik via telefon eller skicka meddelande i 1177 e-tjänster. Här nedan kan du läsa mer i detalj hur det fungerar.

Boka tid

Om du redan är patient hos oss får du automatiskt en kallelse när det är dags för ett besök. Det gäller både barn och vuxna, och dig som har Frisktandvård. Har du en digital brevlåda kan du få din kallelse i den, annars får du den som ett vanligt brev. Du kan också välja att få dina kallelser som sms.

Behöver du boka en tid, kontakta den klinik du brukar gå till eller är intresserad av. På vissa kliniker i allmäntandvården går det att boka direkt här i vår webbtidbokning. Hittar du inte en klinik i listan kan det bero på att den för tillfället inte kan ta emot nya patienter. Observera att du vid akuta besvär kan kontakta kliniken via telefon. På våra specialistkliniker behövs remiss för undersökning och/eller behandling.

Välja eller byta klinik

Akuttandvård

Priser

Remiss och egen vårdbegäran

Folktandvården Online - digitalt vårdmöte

Via ”Vård och hälsa - VGR” kan du träffa tandläkare på vår digitala klinik Folktandvården Online och få hjälp och råd på distans. 

Folktandvården Online

Boka sista minuten

Vissa kliniker erbjuder sista minutentider i webbtidbokningen. Det går inte att ändra eller avboka en sista minutentid på webben. Sista minuten gäller inte akut tandvård och finns enbart när man bokar via "sista minuten" i webbtidbokningen. 

Akuttandvård

Om- eller avboka tid

Vill du boka om eller avboka din tid behöver du göra det senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir, eller om du lämnar sent återbud, så kommer vi att ta betalt för ditt planerade besök. Du kan ändra eller avboka tiden i webbtidbokningen här på vår webbplats eller i 1177 e-tjänster, på telefon till kliniken eller genom att skicka ett meddelande via 1177 e-tjänster.

Har du flera planerade tider i din behandling, eller tid på en specialistklinik kan du inte avboka via webbtidbokning, kontakta i stället kliniken på telefon eller skicka ett meddelande via 1177 e-tjänster.

Logga in i 1177 e-tjänster

Om bokningskoden

Om- eller avboka tid för digitalt vårdmöte

Har du Frisktandvård?

Tänk då på att den nya tiden ska vara inom din avtalsperiod. När ditt avtal upphör framgår av kontraktet. 

Om du inte kommer

Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du har lämnat återbud senare än 24 timmar innan besökstiden, får du betala för det planerade besöket. Hur mycket du får betala beror på hur lång tid som var bokad.

Se våra priser

SMS-påminnelse

En till två dagar innan ditt bokade besök kan du få en påminnelse via SMS. Om SMS:et av någon anledning inte kommer fram till din mobil, gäller trots det din bokade tid. Tänk på att det är ditt ansvar att meddela kliniken om du byter telefonnummer.

Om SMS från Folktandvården

Frisktandvård

Vill du ha regelbunden tandvård till fast pris? I Frisktandvård ingår nästan allt för en god munhälsa. Tryggt och bekvämt till en fast månadskostnad, och du slipper oroa dig för oväntade utgifter.


Senast uppdaterad: 2024-05-23 13:30