Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd för att förhindra smittspridning av covid-19, läs mer här.

Boka, ändra eller avboka tid

Boka, ändra eller avboka tid
Fyll i bokningskod och personnummer för den besöket gäller. Koden finns på din kallelse, tidlapp eller bokningsbekräftelse.

Boka tid
Här kan du boka tid på vissa av våra kliniker i allmäntandvården. Hittar du inte kliniken i listan så är den tyvärr inte bokningsbar. Klicka på frågetecknen för att läsa mer om vad som gäller för olika åldrar, för dig som har Frisktandvård och för olika behandlingar.

Ale
Alingsås
Borås
Essunga
Falköping
Göteborg
Götene
Herrljunga
Härryda
Karlsborg
Kungälv
Lerum
Lysekil
Mark
Mellerud
Mölndal
Partille
Skara
Skövde
Sotenäs
Strömstad
Svenljunga
Tanum
Trollhättan
Töreboda
Uddevalla
Vänersborg
Åmål

Sista minuten
Ibland erbjuder vi sista minuten. Då får du 300 kronor rabatt per besök på någon av nedanstående behandlingar. Klicka på frågetecknet för att läsa vad som gäller för olika åldrar, för dig som har Frisktandvård och om våra olika behandlingar. Sista minuten gäller inte akuttandvård.

  • Undersökning
  • Polering, ta bort missfärgning och tandsten
  • Trasig tand eller annat besvär
Ale
Alingsås
Borås
Essunga
Falköping
Göteborg
Götene
Herrljunga
Härryda
Karlsborg
Kungälv
Lerum
Lysekil
Mark
Mellerud
Mölndal
Partille
Skara
Skövde
Sotenäs
Strömstad
Svenljunga
Tanum
Trollhättan
Töreboda
Uddevalla
Vänersborg
Åmål

Akuttandvård
Vid akuta besvär ska du i första hand vända dig till din vanliga tandläkare eller tandvårdsklinik. Om de har stängt eller om du inte brukar gå till en särskild klinik är du välkommen att kontakta akuttandvården i det område du befinner dig. Akuttandvård finns på fyra platser i Västra Götaland:

För att boka, ändra eller avboka tid, kontakta den klinik du brukar gå till eller som har skickat dig en kallelse. Du kan också använda vår webbtidbokning. Här nedan kan du läsa mer i detalj hur det fungerar.

Återbud under coronaviruspandemin

Med anledning av den rådande coronaviruspandemin ska du inte komma till tandvården om du känner dig sjuk, förkyld eller har luftvägsbesvär. Det finns därför möjlighet att boka av besöket i sista stund. Även om du avbokar ditt besök efter klockan 12 dagen innan din avtalade besökstid, kommer du inte att behöva betala en avgift för detta. Beslutet gäller till och med den 30 juni 2022.

Boka tid

Om du redan är kund hos oss får du automatiskt en kallelse när det är dags för ett besök. Det gäller både barn och vuxna, och dig som har Frisktandvård.

Behöver du boka en tid, kan du göra det genom att kontakta den klinik du brukar gå till eller som du är intresserad av. På vissa kliniker i allmäntandvården går det att boka här på webbplatsen. Hittar du inte en klinik i listan kan det bero på att den för tillfället inte kan ta emot nya patienter. Observera att du vid akuta besvär kan kontakta kliniken via telefon. Läs mer om akuttandvård via länken nedan. På våra specialistkliniker behövs remiss för undersökning och/eller behandling.

Remiss och egen vårdbegäran

Boka sista minuten

Vissa kliniker erbjuder sista minuten-tider i webbtidbokningen. Det går inte att ändra eller avboka en sista minuten-tid på webben. Sista minuten gäller inte akut tandvård. Sista minuten gäller enbart när man bokar via sista minuten i webbtidbokningen. 

Akuttandvård

Ändra tid

Du kan boka om din tid senast klockan 12.00 dagen före besöksdagen. Det går bra att göra i webbtidbokningen eller via telefon till kliniken. Har du flera planerade tider i din behandling, eller tid på en specialistklinik kan du inte ändra i webbtidbokningen, kontakta istället kliniken via telefon.

Har du Frisktandvård?

Tänk då på att den nya tiden ska vara inom din avtalsperiod. När ditt avtal upphör framgår av kontraktet. 

Gratis tandvård för barn och unga vuxna

Västra Götaland är tandvård gratis för barn och unga vuxna till och med det år man fyller 23. 

Avboka

Du kan boka av din tid senast klockan 12.00 dagen före besöket. Avbokar gör du i vår webbtidbokning eller till din klinik via telefon. Om du blir sjuk samma dag måste kliniken få reda på det senast en timme efter öppningstiden aktuell dag. Har du flera planerade tider i din behandling, eller tid på en specialistklinik kan du inte avboka i webbtidbokningen, kontakta istället kliniken via telefon.

Om du inte kommer

Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du har lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket. Hur mycket du får betala beror på hur lång tid som var bokad.

Se våra priser

SMS-påminnelse

En till två dagar innan ditt bokade besök kan du få en påminnelse via SMS. Om SMS:et av någon anledning inte kommer fram till din mobil, gäller trots det din bokade tid. Tänk på att det är ditt ansvar att meddela kliniken om du byter telefonnummer.

Ändra kontaktuppgifter

Kontakta din klinik om du behöver göra en adressändring eller ändra telefonnummer. Det är viktigt att kliniken har rätt kontaktuppgifter till dig.

Drop-in på vår digitala klinik

Via appen ”Folktandvården Västra Götaland” kan du träffa tandläkare i vår digitala klinik Folktandvården Online och få hjälp och råd på distans.

Folktandvårdens digitala klinik


Senast uppdaterad: 2022-04-19 10:15