Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Munhälsobedömning

Du som är över 24 år och har intyg om nödvändig tandvård (N-tandvård), ska enligt tandvårdsstödet erbjudas en kostnadsfri munhälsobedömning, som görs i ditt hem.

Munhälsobedömning är till för dig som har ett bestående behov av vård och omsorg eller har ett beslut enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Du behöver inte komma till kliniken utan vi kommer till dig, oavsett om du bor på sjukhem, äldre- eller gruppboende eller i ditt eget hem.

Vid en bedömning av munhälsan hemma ingår en enklare kontroll av munhåla, tänder och tandersättningar. Munhälsobedömningen utförs av våra tandhygienister eller tandläkare och sker en gång per år. Bedömningen är kostnadsfri och tyngdpunkten ligger i att ge munhälsoråd till dig, dina närstående eller din vårdpersonal. Vid denna kontroll ska alltid ansvarig vårdpersonal eller närstående finnas med.

Intyg om nödvändig tandvård

För att få en munhälsobedömning behöver du ett så kallat intyg om nödvändig tandvård (N-tandvård). Det får du från äldreboendet, sjukhemmet, hemtjänsten, distriktssköterskan eller vänder dig direkt till Västra Götalandsregionens tandvårdssamordning.

Kontakta tandvårdssamordning - Vårdgivarwebben


Senast uppdaterad: 2022-06-14 11:04