Tandsköterskeutbildning

Just nu pågår utbildning till tandsköterska i Göteborg, Borås och Uddevalla. Vi har inga fler beviljade utbildningar i Borås och Uddevalla utan väntar på besked från myndigheten för yrkeshögskolan (MYH).

I februari 2019 kommer mer information om kommande utbildningsstarter.
I Göteborg startar utbildningar igen i januari 2019 och därefter i augusti. Ansökningsperioden för januari är avslutad och tyvärr tar vi inte emot några sena anmälningar. Inför utbildningsstart i augusti öppnar ansökningsomgången i mars.

Att jobba som tandsköterska

Som tandsköterska ingår du i ett vårdteam med tandläkare och tandhygienister, men arbetar även självständigt med patienter. Tandsköterskeyrket är ett omväxlande arbete där du jobbar nära kollegor och patienter med både behandling och förebyggande tandvård.

Utbildningsstarter Göteborg - januari och augusti 2019

Utbildningen är på 65 veckor fördelade på tre terminer (325 YH-poäng) i bunden form på heltid. Det innebär skolförlagd tid upp till fem dagar i veckan.

Tandsköterskeutbildningarnas praktiska del "Lärande i arbete" (LIA) sker på Folktandvårds- eller privattandvårdskliniker i Västra Götaland.

Mer information om utbildningen och vilka behörigheter som krävs hittar du via länken nedan:

Information om utbildningen och behörigheter

Ansökan till utbildning

Just nu har vi ingen pågående ansökningsomgång till tandsköterskeutbildningen. Ansökningswebben öppnar på nytt den 4 mars med sista ansökningsdag den 15 april 2019. Den ansökan avser då utbildningsstart i augusti 2019. Länk till ansökan kommer att finnas under denna rubrik.

Kontakt

Tel. 072-229 43 12
ftv.fou.tandskutb@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-11-22 13:43