Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Folktandvården Online

Välkommen till vår digitala klinik – Folktandvården Online. Här bokar du själv tid för ett videosamtal med en av våra tandläkare. Ställ frågor eller få tips och rådgivning - utan att behöva ta dig till kliniken!

Logga in och boka tid

Till Folktandvården Online kan du både vända dig med frågor om din egen munhälsa – och om du har ett barn som behöver hjälp med sina tänder eller sin mun. Vi har öppet vardagar kl. 07.00-19.00.

Du kan bland annat vända dig till oss för:

  • Skador på tänder
  • Ilningar i tänder
  • Besvär efter en behandling
  • Ont i käkar
  • Blåsor i munnen
  • Ont i tandköttet
  • Besvär från visdomständer
  • Frågor om tandvård och munhälsa

Ett videomöte på Folktandvården Online är kostnadsfritt för barn och unga vuxna (till och med december det år man fyller 23) som är skrivna i Västra Götaland. Det ingår i den fria barn- och ungdomstandvården.

För dig som har Frisktandvård ingår Folktandvården Online i frisktandvårdsavtalet.

Grundpriset för vuxna är 300 kronor.

Personer med rätt till särskilt tandvårdsstöd betalar 200 kronor, frikort gäller.

En faktura skickas till din folkbokföringsadress efter besöket.

Du kan kontakta Folktandvården online för dina barn upp till 12 år. Du loggar då in med ditt Bank-id och väljer barnet du vill söka vård för. 
 
Observera att barnet du söker vård för ska närvara vid videosamtalet. 
 
Barn från 13 år och uppåt måste logga in med sitt eget Bank-id.

Du kan ändra eller avboka din tid senast 15 minuter innan bokad tid. Logga in i Vård och hälsa VGR för att hantera din tid.

Logga in och hantera tid

Observera att du inte kan använda Vård och hälsa VGR för att boka, om- eller avboka ett fysiskt besök på någon av våra vanliga kliniker. Då behöver du använda webbtidbokningen, kontakta kliniken på telefon eller skicka meddelande via 1177 e-tjänster.

Säkerhet
All kommunikation och lagring av uppgifter sker i krypterad form. Båda parters identitet verifieras med e-legitimation, patient med mobilt Bank-id och vårdgivare med elektroniskt id-kort.

Hantering av personuppgifter 

Skyddade personuppgifter
Du behöver ange ditt mobilnummer Vård och hälsa VGR för att få bekräftelser och påminnelser via SMS inför ditt digitala möte. Tänk på att använda ett säkert telefonnummer om du har skyddade personuppgifter.

Logga in i Vård och hälsa VGR

Vi rekommenderar att du läser personuppgiftspolicyn. Under ”Support” finns en flik som heter Personuppgifter.

 

Mer information

Har en klinik kallat dig till ett digitalt vårdmöte? Läs mer om hur du ansluter.
Digitala vårdmöten

Har du akuta besvär med din mun eller dina tänder? Kontakta vår akuttandvård.
Akuttandvård

Trygg och snabb hjälp online

När Ture, 3 år, trillade och slog sig på en stubbe fick han hjälp via Folktandvården Online. – Det var supersmidigt! Skönt att inte behöva åka iväg på ännu ett läkarbesök utan kunna få hjälp hemifrån, säger mamma Therese.

Frisktandvård

Vill du ha regelbunden tandvård till fast pris? I Frisktandvård ingår nästan allt för en god munhälsa. Tryggt och bekvämt till en fast månadskostnad, och du slipper oroa dig för oväntade utgifter.

Senast uppdaterad: 2024-05-23 08:44