Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer om vi arbetar för att stärka din trygghet.

Hälsopromotörer

Hälsopromotörer. Fr. v: Henrik Beyer – Nordöstra Göteborg, Kristin Hammarsträng – Sylte och Dalaberg, Therese Eklöf – Borås, Hanna Wetterling – Åmål, Jennie Gustafsson-Hillerström – Nordöstra Göteborg, Christina (Stina) Bertling – projektledare och hälsopromotör i Biskopsgården (i mitten).

Sedan hösten 2021 har Folktandvården fem hälsopromotörer som arbetar med att stötta familjer och barn med karies, eller risk för karies.

Hälsopromotörerna finns på elva kliniker i Borås, Trollhättan/Uddevalla, Nordöstra Göteborg och Åmål.

Målet är att minska andelen små barn med karies i prioriterade områden och därmed minska skillnader mellan olika områden.

Vad gör Hälsopromotörerna?

Hälsopromotörerna har hälsosamtal och ger stöd till familjer i att utveckla hälsosamma levnadsvanor. Hälsopromotörerna har även i uppdrag att kompetensutveckla medarbetare på klinik och samverka och utbilda annan personal som arbetar med målgruppen, till exempel förskolepersonal.

Senast uppdaterad: 2021-09-27 13:00