Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi följer Folkhälsomyndighetens skärpta råd för att förhindra spridning av covid-19. Du som är symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Läs mer om vi arbetar för att stärka din trygghet.

Verksamhetsförlagd utbildning

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) innebär att en del av tandläkar- och tandhygienistutbildningen sker på Folktandvårdens kliniker.

  • Syftet med VFU är att du som studerande ska få utveckla dina kunskaper och färdigheter på sista terminen för att självständigt kunna arbeta som tandhygienist eller tandläkare inom allmäntandvården.
  • För tandläkare äger VFU:n rum under termin tio och för tandhygienister under termin sex. Under höstterminen är det endast tandläkare som har VFU.
  • Vi har även VFU-platser för studenterna på tandhygienistutbildningen i Karlstad. Klinikplaceringarna varierar med studenternas bostadsort.

Nedan kan du se vilka av våra kliniker som erbjuder VFU-platser. 

Våra VFU-kliniker för utbildningarna i Göteborg

För kontaktuppgifter och information om restid, se respektive kliniks webbsida.

Folktandvården Angered, Göteborg

Kliniken erbjuder VFU-platser för både tandläkare och tandhygienister. Här arbetar 9 tandläkare, 5 tandhygienister och 16 tandsköterskor.

VFU-tider tandläkare: tisdagar och torsdagar 07:00 - 15:30

Folktandvården Angered, Göteborg

Folktandvården Falköping

Kliniken erbjuder VFU-platser för både tandläkare och tandhygienister och ligger vid Skaraborgs Sjukhus i Falköping där den delar lokaler med Folktandvårdens specialistklinik för ortodonti. Här arbetar 8 tandläkare, 6 tandhygienister och 20 tandsköterskor.

VFU-tider tandläkare: tisdagar och torsdagar 07:30 - 16:15

Folktandvården Falköping

Folktandvården Maria Albert, Trollhättan

Kliniken erbjuder VFU-platser för både tandläkare och tandhygienister och är är veckojour för Trollhättan. Här arbetar 8 tandläkare, 4 tandhygienister och 13 tandsköterskor.

VFU-tider tandläkare: tisdagar och torsdagar 07:00 - 16:30

Folktandvården Maria Albert, Trollhättan

Folktandvården Partille

VFU-tider tandläkare: tisdagar och torsdagar 07.00-15.45

Folktandvården Partille

Folktandvården Södra Torget Borås

Kliniken erbjuder VFU-platser för både tandläkare och tandhygienister och ligger centralt i Borås. Här arbetar 10 tandläkare, 2 tandhygienister och 17 tandsköterskor.

VFU-tider tandläkare: tisdagar och torsdagar 07:15 - 16:00

Folktandvården Södra Torget, Borås

Folktandvården Trädgårdsgatan, Skövde

Kliniken erbjuder VFU-platser för både tandläkare och tandhygienister och ligger nära resecentrum i Skövde där den delar lokaler Folktandvårdens specialistklinik för ortodonti. Här arbetar 8 tandläkare, 8 tandhygienister och 16 tandsköterskor.

VFU-tider tandläkare: tisdagar och torsdagar 07:30 - 16:30

Folktandvården Trädgårdsgatan, Skövde

Folktandvården Vara

Kliniken erbjuder VFU-platser för både tandläkare och tandhygienister. Här arbetar 7 tandläkare, 3 tandhygienister och 10 tandsköterskor.

VFU-tider tandläkare: torsdagar 08:30 - 17:15

Folktandvården Vara 

Folktandvården Vänersborg

Kliniken erbjuder VFU-platser för tandläkare och ligger centralt i Vänersborg. Här arbetar 10 tandläkare, 8 tandhygienister och 17 tandsköterskor.

VFU-tider tandläkare: tisdagar och torsdagar 10.40-19.10

Folktandvården Vänersborg

Helena Pipping

Huvudhandledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-05-25 12:03