Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kompletterande utbildning för utländska tandläkare (KUT)

Kompletterande utbildning för tandläkare (KUT) med examen från länder utanför EU/EES och Schweiz ges på institutionen för odontologi vid Göteborgs universitet.

KUT-programmet vänder sig till personer som har tandläkarexamen från tredje land och behöver komplettera din utbildning för att kunna söka svensk tandläkarlegitimation. Målet är att studenten efter godkänd utbildning ska visa sådan kunskap och förmåga som krävs för tandläkaryrket i Sverige, och efter prövning av Socialstyrelsen kunna ansöka om legitimation.

Utbildningen är ettårig och består av teoretiska studier och klinisk praktik/verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Folktandvården Västra Götaland tar varje år emot tolv studenter som gör sin VFU under femton veckor. Det är några utvalda kliniker som tar emot KUT-studenter.

Våra KUT-kliniker

Folktandvården Axel - 2 platser

Folktandvården Bergsjön - 1 plats

Folktandvården Bengtsfors och Folktandvården Ed - 2 platser 

Folktandvården Herrljunga - 2 platser

Folktandvården Hjo - 1 plats

Folktandvården Orust - 2 platser

Folktandvården Tibro - 1 plats

Folktandvården Tidaholm - 1 plats

Folktandvården Töreboda - 1 plats

Folktandvården Åmål - 2 platser

Senast uppdaterad: 2022-11-03 08:45