Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Om du däremot känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber ber vi dig boka om din tid. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Vi ser helst att du besöker oss ensam, men behöver du assistans ska den personen också vara fri från symtom. Har du frågor är du välkommen att kontakta din klinik. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Kompletterande utbildning för utländska tandläkare

Kompletterande utbildning för tandläkare (KUT) med examen från länder utanför EU/EES och Schweiz ges på institutionen för odontologi vid Göteborgs universitet.

KUT-programmet vänder sig till personer som har tandläkarexamen från tredje land och behöver komplettera din utbildning för att kunna söka svensk tandläkarlegitimation. Målet är att studenten efter godkänd utbildning ska visa sådan kunskap och förmåga som krävs för tandläkaryrket i Sverige, och efter prövning av Socialstyrelsen kunna ansöka om legitimation.

Utbildningen är ettårig och består av teoretiska studier och klinisk praktik/verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Folktandvården Västra Götaland tar varje år emot tolv studenter som gör sin VFU under femton veckor. Det är några utvalda kliniker som tar emot KUT-studenter.

Senast uppdaterad: 2018-10-29 15:22