Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kompletterande utbildning för utländska tandläkare (KUT)

Kompletterande utbildning för tandläkare (KUT) med examen från länder utanför EU/EES och Schweiz ges på institutionen för odontologi vid Göteborgs universitet.

KUT-programmet vänder sig till personer som har tandläkarexamen från tredje land och behöver komplettera din utbildning för att kunna söka svensk tandläkarlegitimation. Målet är att studenten efter godkänd utbildning ska visa sådan kunskap och förmåga som krävs för tandläkaryrket i Sverige, och efter prövning av Socialstyrelsen kunna ansöka om legitimation.

Utbildningen är ettårig och består av teoretiska studier och klinisk praktik/verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Folktandvården Västra Götaland tar år 2024 emot 16 studenter som gör sin VFU under femton veckor. Det är några utvalda kliniker som tar emot KUT-studenter.

Våra KUT-kliniker

Folktandvården Bengtsfors och Folktandvården Ed - 2 platser 

Folktandvården Lysekil - 2 platser

Folktandvården Dalaberg, Uddevalla - 2 platser

Folktandvården Uddevalla City - 2 platser

Folktandvården Pedagogen Park, Mölndal - 1 plats

Folktandvården Sätila och Folktandvården Horred - 2 platser

Folktandvården Södra Torget, Borås - 1 plats

Folktandvården Södra Ryd, Skövde - 1 plats

Folktandvården Tidaholm - 1 plats

Folktandvården Åmål - 2 platser

Senast uppdaterad: 2023-10-09 09:19