Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarskola

Folktandvården Västra Götaland ordnar sommarskola för dig som studerar till tandläkare eller tandhygienist varje sommar. Förutom en unik insyn i vardagen på en allmäntandvårdsklinik får du också lön.

Med sommarskolan vill vi i Folktandvården Västra Götaland:

  • ge dig möjlighet till en bra praktik
  • ge dig möjlighet att tidigt komma ut i den dagliga verksamheten
  • knyta kontakt med dig som är ung tandläkare eller tandhygienist

Lönen för dig som läser till tandhygienist är 18 360 kronor i månaden. Om du redan tagit ut din legitimation får du gällande ingångslön.

Tandläkarstudenter får mellan 18 360 och 23 460 kronor. Det exakta beloppet beror på vilken termin du har avslutat:

  • Tandläkare termin 1-4: 18 360 kr/månad
  • Tandläkare termin 5-8: 19 380 kr/månad
  • Tandläkare termin 9: 23 460 kr/månad

Så fungerar sommarskolan

Under fyra veckor får du följa det dagliga arbetet på kliniken och får en mentor till ditt stöd. Vi ser sommarskolan som ett led i din utbildning och en möjlighet för dig att lära dig mer om tandvårdsyrket i praktiken.

Sommarskolan är öppen för dig som studerar till tandläkare eller tandhygienist i Sverige och du kan söka från det att du slutfört termin 1. Du har dessutom företräde om du har anknytning till Västra Götaland, till exempel om du tillbringar somrarna här, har släktingar här eller kommer härifrån.

Ansökan till sommarskolan

Ansökningsperioden startar i februari 2023.


Senast uppdaterad: 2022-08-03 10:26