Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du förkylningssymtom? Undvik nära kontakt med andra människor och besök inte våra kliniker. Boka istället om din tid. Just nu ser vi helst att du kommer ensam, men har du behov av assistans ska den som följer med också vara fri från förkylningssymtom. Har du frågor som rör ombokning eller kommande tid, vänligen kontakta din klinik. Läs mer om hur vår verksamhet påverkas av covid-19

Sommarskola

Folktandvården Västra Götaland ordnar sommarskola för dig som studerar till tandläkare eller tandhygienist varje sommar. Förutom en unik insyn i vardagen på en allmäntandvårdsklinik får du också lön.

Med sommarskolan vill vi i Folktandvården Västra Götaland:

  • ge dig möjlighet till en bra praktik
  • ge dig möjlighet att tidigt komma ut i den dagliga verksamheten
  • knyta kontakt med dig som är ung tandläkare eller tandhygienist

Lönen för dig som läser till tandhygienist 18 000 kronor i månaden. Om du redan tagit ut din legitimation får du gällande ingångslön.

Tandläkarstudenter får mellan 18 000 och 23 000 kronor. Det exakta beloppet beror på vilken termin du har avslutat.

Så fungerar sommarskolan

Under fyra veckor får du följa det dagliga arbetet på kliniken och får en mentor till ditt stöd. Vi ser sommarskolan som ett led i din utbildning och en möjlighet för dig att lära dig mer om tandvårdsyrket i praktiken.

Sommarskolan är öppen för dig som studerar till tandläkare eller tandhygienist i Sverige och du kan söka från det att du slutfört termin 1. Du har dessutom företräde om du har anknytning till Västra Götaland, till exempel om du tillbringar somrarna här, har släktingar här eller kommer härifrån.

Ansökan till sommarskolan

Ansökan till sommarskola 2020 är stängd. Vällkommen tillbaka med ansökan nästa år.

Senast uppdaterad: 2020-02-06 12:57