Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du förkylningssymtom? Undvik nära kontakt med andra människor och besök inte våra kliniker. Boka istället om din tid. Just nu ser vi helst att du kommer ensam, men har du behov av assistans ska den som följer med också vara fri från förkylningssymtom. Har du frågor som rör ombokning eller kommande tid, vänligen kontakta din klinik. Läs mer om hur vår verksamhet påverkas av covid-19

Barn 6-11 år

Nu händer det mycket i munnen. De första mjölktänderna lossnar och samtidigt växer det fram helt nya kindtänder. Fortsätt att hjälpa ditt barn med tandborstningen och använd fluortandkräm, borsta extra noga när tänderna är på väg att komma fram.

6-8 år

Vid ungefär sex års ålder brukar de första mjölktänderna lossna, oftast framtänderna i underkäken, de ersätts av permanenta tänder. De nya framtänderna är lätta att se, men titta noga efter kindtänderna/sexårständer bakom mjölktänderna. De har fåror och gropar och kan vara svåra att hålla rena, därför drabbas de lättare av karies (hål). Ett bra sätt att förebygga karies är att plasta de djupa fårorna på sexårstanden (fissurförsegla), det gör vi på Folktandvården. Ditt barn kommer att fortsätta kallas regelbundet till Folktandvården.

9-11 år

Nu brukar flera mjölktänder längre bak i munnen lossna och nya tänder kommer. Det är bra om en vuxen fortsätter att hjälpa till med tandborstningen minst en gång om dagen, gärna på kvällen. Ditt barn kommer fortsatt att kallas regelbundet till Folktandvården.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:24