Utbildningskliniken, vuxen

Kontaktuppgifter

Telefon

Vill du skicka meddelande till oss, använd 1177 E-tjänster.

Telefontider

måndag - tisdag 7:45 - 16:45
onsdag 7:45 - 16:00
torsdag - fredag 7:45 - 16:45

Klinikchef

Ann-Christine Ris

Öppettider

måndag - tisdag 7:30 - 17:00
onsdag 7:30 - 16:00
torsdag - fredag 7:30 - 17:00

Besöksadress

Odontologen Medicinaregatan 12B vån 3
413 90 Göteborg

Postadress

Folktandvården Västra Götaland Utbildningskliniken Vuxen
Box 7163
402 33 Göteborg

Välkommen till utbildningskliniken!

Om du har ett behandlingsbehov som tandläkarstudenterna behöver träna på kan du bli patient hos oss. Då får du din tandvård lite billigare.

För att bli patient behöver du uppfylla några kriterier. Du ska till exempel ha möjlighet att komma till behandling en gång per vecka, dagtid. Vi vill att du accepterar längre behandlingstid jämfört med behandling hos en erfaren tandläkare, att du talar svenska och även godtar att vissa svåra behandlingsmoment utförs av ansvarig handledare till ordinarie pris. Olika studenter kan komma att behandla dig.

Så här går det till:

  • Boka tid för en första bedömning, så kallad screening. Ring tel. 010-441 77 00.
  • Därefter krävs i de flesta fall en röntgenundersökning som genomförs vid ett senare tillfälle. Denna utförs av studenter, tar 2-3 timmar i anspråk och kostar hälften så mycket som en ordinarie röntgenundersökning.
  • Sedan bedömer vi om ditt behandlingsbehov är lämpligt för studenternas undervisning. Vi meddelar dig per post om du blir utvald för behandling hos student.
  • Om ditt behandlingsbehov inte är lämpligt för undervisning erbjuder vi dig tandvård hos någon av våra erfarna tandläkare till ordinarie pris.

Detta ingår:

  • Fullständig behandling och ett kontrollbesök ett år efter att den första behandlingsomgången avslutats.
  • Lägre pris för behandling hos student jämfört med övriga kliniker i Folktandvården (observera att vissa moment kan behöva göras till ordinarie pris).
  • Samma garantiregler som hos Folktandvården i övrigt: två års garanti för fastsittande protetik (kronor samt broar) och ett år för avtagbar protetik (proteser).

Senast uppdaterad: 2018-12-11 15:09