Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningskliniken, vuxen

Kontaktuppgifter

Telefon

Vill du skicka meddelande till oss, använd 1177 E-tjänster.

Telefontider

måndag - tisdag
7:45 - 16:45
onsdag
7:45 - 16:00
torsdag - fredag
7:45 - 16:45

Öppettider

måndag - tisdag
7:30 - 17:00
onsdag
7:30 - 16:00
torsdag - fredag
7:30 - 17:00

Besöksadress

Odontologen Medicinaregatan 12B vån 3
413 90 Göteborg

Titta in hos utbildningskliniken

Välkommen till utbildningskliniken!

Här utbildas blivande tandläkare och tandhygienister, om du har ett behandlingsbehov som är värdefullt i utbildningssyfte kan du bli patient. Du får då högkvalitativ vård under överinseende av utbildade handledare (legitimerade tandläkare och tandhygienister) samt av specialister till en lägre kostnad. Följande gäller också för dig som vill bli patient hos oss:

  • Du kan komma till oss en gång per vecka under behandlingsperioden, samma veckodag.
  • Du har möjlighet att stanna två och en halv timma: mellan kl. 09:30 och 11:30. alternativt kl. 13:30 och 16:00.
  • Svårare moment utförs av ansvarig handledare till ordinarie pris och olika studenter kan behandla dig.
  • Du pratar svenska obehindrat, det vill säga utan hjälp av tolk.

Så här går det till:

Du bokar tid för en första bedömning, så kallad screening på telefon:
010-441 77 00. Därefter krävs i de flesta fall en röntgenundersökning som tar två-tre timmar. Röntgen genomförs vid ett senare tillfälle.

Vi meddelar dig per post om ditt behandlingsbehov bedöms lämpligt för studenternas undervisning. Därefter blir du placerad i kö och kötiden kan variera beroende på ditt behandlingsbehov, genomsnittlig väntetid är cirka en månad.

När du börjar din behandling kommer du att få ett kostnadsförslag från din student. Om ditt behov inte passar i undervisningen erbjuder vi dig tandvård hos någon av våra erfarna tandläkare, till ordinarie pris alternativt hänvisar dig övriga Folktandvårdskliniker.

  • Förutom fullständig behandling ingår ett kontrollbesök ett år efter att den första behandlingsomgången har avslutats.
  • Hos oss betalar du ungefär halva kostnaden jämfört med allmäntandvårdens prislista, du får också Försäkringskassans rabatt när du uppnått ditt karensbelopp.

  • Du har samma garantier som inom övriga Folktandvården.

  • Vi utför behandling under studenternas terminstider, från mitten av augusti till slutet av december och från mitten av januari till början av juni. Under jul, påsk och sommar har vi stängt.

Återbud

Eftersom du är viktig i våra studenters kliniska utbildning så måste återbud lämnas i god tid, före klockan 08:00 om du inte kan komma (Detta för att studenten ska kunna kalla en annan patient på din tid).

Betalning

Du betalar vid varje besök, kontant eller med betalkort. Det finns möjlighet att betala i förskott och det rekommenderar vi att du gör vid större behandlingar.

Titta in hos utbildningskliniken


Senast uppdaterad: 2021-04-01 10:24