Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd för att förhindra smittspridning av covid-19, läs mer här.

Utbildningskliniken, vuxen

Kontaktuppgifter

Telefon

Skicka meddelande
Kontakta oss via 1177

Telefontider

måndag - tisdag
7:45 - 16:45
onsdag
7:45 - 16:00
torsdag - fredag
7:45 - 16:45

Öppettider

måndag - tisdag
7:30 - 17:00
onsdag
7:30 - 16:00
torsdag - fredag
7:30 - 17:00

Besöksadress

Odontologen Medicinaregatan 12B vån 3
413 90 Göteborg

Titta in hos utbildningskliniken

Välkommen till utbildningskliniken!

Här utbildas blivande tandläkare och tandhygienister. Om du har ett behandlingsbehov som är värdefullt i utbildningssyfte kan du bli patient. Du får då högkvalitativ vård till en lägre kostnad. Studenterna handleds av erfarna allmäntandläkare, tandhygienister och specialisttandläkare. Följande gäller för dig som vill bli patient hos oss:

  • Du kan komma till oss cirka en gång per vecka under behandlingsperioden, samma veckodag.
  • Du har möjlighet att stanna två timmar mellan kl. 09:30 och 11:30. alternativt kl. 13:30 och 16:00.
  • Moment som är för svåra för studenterna utförs av ansvarig handledare och då följer vi allmäntandvårdens ordinarie prislista.

Så här går det till:

Du bokar tid via telefon för en första bedömning, så kallad screening. Därefter behövs i de flesta fall en röntgenundersökning. Om ditt behandlingsbehov passar in i studentundervisningen kontaktar vi dig.

När du börjar din behandling gör vi en fullständig undersökning och du får ett kostnadsförslag på din behandling. Om ditt behov inte passar i undervisningen hänvisar vi dig till en annan Folktandvårdsklinik.

  • Förutom fullständig behandling ingår ett kontrollbesök ett år efter att den första behandlingsomgången har avslutats.
  • Hos oss betalar du ungefär halva kostnaden jämfört med allmäntandvårdens prislista och du får Försäkringskassans ersättning när du uppnått ditt karensbelopp.

  • Vi utför behandling under studenternas terminstider, från mitten av augusti till slutet av december och från mitten av januari till början av juni. 

Återbud

Du kan boka av din tid senast klockan 12.00 dagen före besöket. Om du blir sjuk samma dag måste kliniken få reda på det senast en timme efter öppningstiden aktuell dag.

Betalning

Du betalar vid varje besök, kontant eller med betalkort. Det finns möjlighet att betala i förskott och det rekommenderar vi att du gör vid större behandlingar.

Titta in hos utbildningskliniken


Senast uppdaterad: 2022-03-31 08:45