Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FoU-medel

För medarbetare i Västra Götalandsregionen finns flera fonder att söka medel för forskningsprojekt inom hälso- och sjukvård, där tandvård ingår.

Lokala medel

Lokala medel för projekt inom respektive områden kan sökas 1-2 gånger per år. Här prioriteras sökanden från områden som traditionellt inte är forskningsaktiva, till exempel allmäntandvård.

Lokala FoU-rådet Skaraborg

Lokala FoU-rådet Södra Älvsborg

Lokala FoU-rådet Fyrbodal

Lokala FoU-rådet Göteborg och Södra Bohuslän

Regionala medel och medel för hälsopromotion tandvård

Regionala medel kan sökas i konkurrens en gång per år och förutsätter att ett vetenskapligt samarbete sker mellan arbetsställen inom Västra Götalandsregionen.

Bidrag för att stimulera populationsbaserade interventionsprojekt för hälsopromotion inom tandvården i socioekonomiskt utsatta områden i Västra Götaland söks via anslagsgivaren Regionala medel.

Regionala medel

TUA-medel

Staten tillskjuter så kallade TUA-medel till tandvården i Västra Götalandsregionen som ersättning för landstingets åtagande att medverka i tandläkarutbildningen och kliniskt inriktad odontologisk forskning. Behöriga att söka medel ska som minst vara doktor och knuten till Folktandvården Västra Götaland och/eller Institutionen för odontologi, Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet.

TUA-medel

Skaraborgsinstitutet

För dig som arbetar inom det som tidigare kallades primärvårdsområdet Skaraborg finns möjlighet att söka medel vid Skaraborgsinstitutet.

Skaraborgsinstitutet

Senast uppdaterad: 2016-11-02 13:23