Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

FoU-medel

För medarbetare i Västra Götalandsregionen finns flera fonder att söka medel för forskningsprojekt inom hälso- och sjukvård, där tandvård ingår.

Lokala medel

Lokala medel för projekt inom respektive områden kan sökas 1-2 gånger per år. Här prioriteras sökanden från områden som traditionellt inte är forskningsaktiva, till exempel allmäntandvård.

Regionala medel och medel för hälsopromotion tandvård

Regionala medel kan sökas i konkurrens en gång per år och förutsätter att ett vetenskapligt samarbete sker mellan arbetsställen inom Västra Götalandsregionen.

Bidrag för att stimulera populationsbaserade interventionsprojekt för hälsopromotion inom tandvården i socioekonomiskt utsatta områden i Västra Götaland söks via anslagsgivaren Regionala medel.

TUA-medel

Staten tillskjuter så kallade TUA-medel till tandvården i Västra Götalandsregionen som ersättning för landstingets åtagande att medverka i tandläkarutbildningen och kliniskt inriktad odontologisk forskning. Behöriga att söka medel ska som minst vara doktor och knuten till Folktandvården Västra Götaland och/eller Institutionen för odontologi, Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet.

Skaraborgsinstitutet

För dig som arbetar inom det som tidigare kallades primärvårdsområdet Skaraborg finns möjlighet att söka medel vid Skaraborgsinstitutet.

Senast uppdaterad: 2021-09-06 13:20