Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Din trygghet är viktig för oss. Vi följer Folkhälsomyndighetens skärpta råd för att förhindra spridning av covid-19. Du som är symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Bär munskydd vid besöket om du är 16 år eller äldre. Läs mer om hur vi arbetar för att stärka din trygghet.

FoU-medel

För medarbetare i Västra Götalandsregionen finns flera fonder att söka medel för forskningsprojekt inom hälso- och sjukvård, där tandvård ingår.

Lokala medel

Lokala medel för projekt inom respektive områden kan sökas 1-2 gånger per år. Här prioriteras sökanden från områden som traditionellt inte är forskningsaktiva, till exempel allmäntandvård.

Lokala FoU-rådet Skaraborg

Lokala FoU-rådet Södra Älvsborg

Lokala FoU-rådet Fyrbodal

Lokala FoU-rådet Göteborg och Södra Bohuslän

Regionala medel och medel för hälsopromotion tandvård

Regionala medel kan sökas i konkurrens en gång per år och förutsätter att ett vetenskapligt samarbete sker mellan arbetsställen inom Västra Götalandsregionen.

Bidrag för att stimulera populationsbaserade interventionsprojekt för hälsopromotion inom tandvården i socioekonomiskt utsatta områden i Västra Götaland söks via anslagsgivaren Regionala medel.

Regionala medel

TUA-medel

Staten tillskjuter så kallade TUA-medel till tandvården i Västra Götalandsregionen som ersättning för landstingets åtagande att medverka i tandläkarutbildningen och kliniskt inriktad odontologisk forskning. Behöriga att söka medel ska som minst vara doktor och knuten till Folktandvården Västra Götaland och/eller Institutionen för odontologi, Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet.

TUA-medel

Skaraborgsinstitutet

För dig som arbetar inom det som tidigare kallades primärvårdsområdet Skaraborg finns möjlighet att söka medel vid Skaraborgsinstitutet.

Skaraborgsinstitutet

Senast uppdaterad: 2016-11-02 13:23