Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Folktandvården Online

Välkommen till Folktandvården Online, vår digitala klinik! Ladda ner vår app "Folktandvården Västra Götaland" så kan du enkelt och smidigt träffa tandläkare i videosamtal och kan få hjälp och råd på distans.

Det enda du behöver är en mobiltelefon, internetuppkoppling och mobilt BankID. Du kan även använda en surfplatta eller en dator om du föredrar det.

 • Akuta besvär som skadade eller utslagna tänder
 • Ilande tänder
 • Tandvärk
 • Besvär efter en behandling
 • Ont i käkarna
 • Blåsor i munnen
 • Recept på läkemedel vid behov
 • Ont i tandköttet
 • Tandvårdsrädsla
 • Visdomständer
 • Frågor om tandvård och munhälsa

Däremot kan du inte använda onlinekliniken för att boka, boka om eller boka av besök på någon av våra vanliga, fysiska kliniker. Då ska du istället kontakta kliniken direkt:

Våra kliniker

För barn och unga vuxna (till och med december det år man fyller 24) som är skrivna i Västra Götaland kostar ett besök i onlinekliniken inget. Det ingår i den fria barn- och ungdomstandvården.

Är du Frisktandvårdskund betalar du heller inget extra. Besök i onlinekliniken ingår i ditt Frisktandvårdsavtal.

Annars är grundpriset för vuxna är 300 kronor. Personer med rätt till särskilt tandvårdsstöd betalar 200 kronor. Frikort gäller.

En faktura skickas till din folkbokföringsadress efter besöket.

 

Ladda ner appen "Folktandvården Västra Götaland" från App Store eller Google Play.

App Store för iPhone/iPad

Google Play för Android

Gör så här

 1. Ladda ner appen Folktandvården Västra Götaland från App Store eller Google Play. Logga in med BankId och acceptera användarvillkoren. Fyll i dina kontaktuppgifter.
 2. Välj antingen drop-in-väntrummet ("Drop-in") eller en av de lediga tider som finns ("Välj tid").
 3. Ange besöksorsak och beskriv sedan ditt ärende och eventuella besvär, så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Det finns möjlighet att ladda upp en bild på ditt besvär i samband med bokning. Logga sedan ur appen.
 4. När du gjort din bokning får du bekräftelse via e-post och sms.
 5. För att genomföra ditt videobesök ska du öppna appen och logga in med BankID. När det är din tur blir du uppringd av tandläkaren. Tänk på att välja en lugn miljö med bra belysning. Använd gärna headset för bästa ljud.

Bilder eller filer som du laddar upp i appen kan vid behov sparas i din journal.

Du kan även kontakta Folktandvårdens onlineklinik i en dator. Använd länken nedan. Observera att du behöver använda webbläsaren Chrome för att det ska fungera.

Folktandvårdens onlineklinik

Ladda ner webbläsaren Chrome

Du kan också besöka onlinekliniken som ombud för en annan person. Ange då personnumret för den person som söker vård.

Personen du söker vård för ska vara med under videosamtalet.

Du kan inte använda onlinekliniken för att boka, boka om eller boka av besök på någon av våra vanliga, fysiska kliniker. Då ska du istället kontakta kliniken direkt:

Våra kliniker

Måndag-fredag, kl. 08.00-17.00 (helgfria dagar)

All kommunikation och lagring av uppgifter sker i krypterad form. Båda parters identitet verifieras med e-legitimation, patient med mobilt BankID och vårdgivare med elektroniskt id-kort.

Du hittar mer information om hantering av personuppgifter här:

Hantering av personuppgifter inom Västra Götalandsregionen

Du behöver ange ditt mobilnummer för att få bekräftelser och påminnelser via SMS inför ditt digitala möte. Tänk på att använda ett säkert telefonnummer om du har skyddade personuppgifter.

Har du skyddade personuppgifter rekommenderar vi att du läser Personuppgiftspolicyn i appen, under Mina Sidor > Min profil.


Senast uppdaterad: 2020-07-08 17:25