Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Om du däremot känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber ber vi dig boka om din tid. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Vi ser helst att du besöker oss ensam, men behöver du assistans ska den personen också vara fri från symtom. Har du frågor är du välkommen att kontakta din klinik. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Folktandvårdens digitala klinik

Via Västra Götalandsregionens app "Mitt vårdmöte" kan du komma till Folktandvårdens digitala klinik. I en drop-in-mottagning träffar du en av våra tandläkare i ett videosamtal och kan få hjälp och råd på distans.

Det enda du behöver är en mobiltelefon, internetuppkoppling och mobilt BankID. Du kan även använda en surfplatta eller en dator om du föredrar det.

 • Akuta besvär som skadade eller utslagna tänder
 • Ilande tänder
 • Tandvärk
 • Besvär efter en behandling
 • Ont i käkarna
 • Blåsor i munnen
 • Recept på läkemedel vid behov
 • Ont i tandköttet
 • Tandvårdsrädsla
 • Visdomständer
 • Frågor om tandvård och munhälsa

Däremot kan du inte använda den digitala kliniken för att boka, boka om eller boka av besök på någon av våra vanliga kliniker. Då ska du istället kontakta kliniken direkt:

Våra kliniker

Kostnaden för ett videosamtal är det samma som för en telefonkonsultation på en ordinarie folktandvårdsklinik. Grundpriset för vuxna är 300 kronor.

Personer med rätt till särskilt tandvårdsstöd betalar 200 kronor. Frikort gäller.

En faktura skickas till din folkbokföringsadress efter besöket.

För barn och unga vuxna (till och med december det år man fyller 24) skrivna i Västra Götaland är tandvård kostnadsfri. Det gäller även besök i den digitala kliniken.

Är du Frisktandvårdskund ingår besöket i ditt avtal.

Du laddar ner appen "Mitt Vårdmöte VGR" från App Store eller Google Play.

App Store för iPhone/iPad

Google Play för Android

Gör så här

 1. Ladda ner appen Mitt Vårdmöte från App Store eller Google Play. Logga in med BankId och acceptera användarvillkoren. Fyll i dina kontaktuppgifter.
 2. Välj Folktandvården, klicka på Drop-in och ställ dig i kö.
 3. Ange besöksorsak och beskriv sedan ditt ärende och eventuella besvär, så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Det finns möjlighet att ladda upp en bild på ditt besvär i samband med bokning. Logga sedan ur appen.
 4. Efter genomförd bokning får du bekräftelse på din bokning och din plats i kön via e-post och sms.
 5. För att genomföra ditt videobesök ska du öppna appen och logga in med BankID. När det är din tur blir du uppringd av tandläkaren. Tänk på att välja en lugn miljö med bra belysning. Använd gärna headset för bästa ljud.

Bilder eller filer som du laddar upp i appen kan vid behov sparas i din journal.

Du kan även kontakta en av våra tandläkare för ett videomöte via en dator. Använd länken nedan. Observera att du behöver använda webbläsaren Chrome för att det ska fungera.

Folktandvårdens digitala klinik (Mitt Vårdmöte)

Ladda ner webbläsaren Chrome

Du kan använda den digitala kliniken som ombud för en annan person. Ange då personnumret för den person som söker vård.

Personen du söker vård för ska vara med under videosamtalet.

Du kan inte använda den digitala kliniken för att boka, boka om eller boka av besök på någon av våra vanliga kliniker. Då ska du istället kontakta kliniken direkt:

Våra kliniker

Den digitala kliniken är öppen klockan 08.00-17.00, måndag - fredag helgfria dagar.

All kommunikation och lagring av uppgifter sker i krypterad form. Båda parters identitet verifieras med e-legitimation, patient med mobilt BankID och vårdgivare med elektroniskt id-kort.

Du hittar mer information om hantering av personuppgifter här:

Hantering av personuppgifter inom Västra Götalandsregionen

Du behöver ange ditt mobilnummer för att få bekräftelser och påminnelser via SMS inför ditt digitala möte. Tänk på att använda ett säkert telefonnummer om du har skyddade personuppgifter.

Har du skyddade personuppgifter rekommenderar vi att du läser Personuppgiftspolicyn i appen, under Mina Sidor > Min profil.


Senast uppdaterad: 2020-05-07 07:58