Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Socialt ansvarstagande

Vi jobbar även utanför landets gränser där vi driver projekt och insatser i både Sydafrika och Rumänien.

Tandvård i Kapstaden

Varje år åker några av våra medarbetare till Kapstaden och jobbar på tandvårdskliniker i olika kåkstäder under sammanlagt åtta veckor. Arbetet sker i samarbete med stiftelsen Ncuma Tandhälsa.

Vårt mål är att göra en insats för befolkningen i områden där tillgången till tandvård är starkt begränsad. Samtidigt bidrar arbetet till våra medarbetares utveckling. De flesta patienter är barn och arbetet är inriktat på att ta hand om akuta problem. Vi jobbar även förebyggande och informerar både barn och vuxna om hur de ska sköta sina tänder och hur mat och dryck påverkar tandhälsan.

Tandhälsoprojekt Rumänien

Vi stödjer tandhälsoprojektet "Dinti Frumosi, Copii Sanatosi" (Fina tänder, friska barn) i Rumänien. Målet är att bygga upp en organisation där tandläkare och lärare informerar barn tandborstning, munhälsa och mat. Vi stödjer projektet med tandvårdsmaterial och kunskap och har även skänkt vår tandvårdsbuss, som nu används av studenter på tandläkarhögskolan i staden Arad.

Idag är projektet verksamt i 29 olika städer i Rumänien och har hittills nått över 15 000 barn. Dessutom har man börjat med övervakad tandborstning i klasserna 0-3 på skolor i de städer där projektet är verksamt.

Senast uppdaterad: 2018-09-25 10:33