Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Din trygghet är viktig för oss. Vi följer Folkhälsomyndighetens skärpta råd för att förhindra spridning av covid-19. Du som är symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Bär munskydd vid besöket om du är 16 år eller äldre. Läs mer om hur vi arbetar för att stärka din trygghet.

Mobil tandvård

Folktandvården har minst en klinik i varje kommun i Västra Götaland. Utöver det finns även två fullt utrustade mobila kliniker som i första hand används vid olika skolor och äldreboenden samt på mindre orter som saknar egen Folktandvårdsklinik.

De mobila klinikerna är fullt utrustade tandvårdsmottagningar för alla typer av tandvård. De består av två behandlingsrum, ett rum för sterilisering av instrument, ett litet väntrum och ett personalrum.

Ökar tillgängligheten

Med de mobila klinikerna ökar tillgängligheten till tandvård ytterligare. Kliniker på hjul gör det möjligt att låta Folktandvården komma till patienterna istället för tvärtom. Den ena av de mobila klinikerna används på olika orter i Dalsland, Bohuslän och Trollhättan-Vänersborgsområdet och den andra i Göteborgsområdet och i Sjuhärad. Vanligtvis står en mobil klinik två-tre veckor på varje plats innan de transporteras vidare.

De mobila klinikerna bemannas med personal från Folktandvårdens ordinarie kliniker och patienterna kallas till undersökning på vanligt sätt, fast till den mobila kliniken istället för till den ordinarie kliniken.

Förutom för att ge tandvård till barn och äldre, används de mobila klinikerna även vid asylboenden, som avlastning vid ombyggnad av stationära kliniker och vid stora publika evenemang som exempelvis Partille och Gothia Cup i Göteborg, där Folktandvården är engagerade sedan flera år tillbaka.

Senast uppdaterad: 2016-10-27 16:56