Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Zainab Saeid utsedd till Årets tandsköterska

Publicerad: Uppdaterad:

Zainab Saeid på Folktandvården Krokslätt har vunnit utmärkelsen "Årets tandsköterska" i Sverige. - När de ropade upp mitt namn på scenen blev jag så otroligt glad och överraskad! Jag sträckte blommorna högt upp i luften och dansade runt på scenen av glädje, säger Zainab Saeid.

Totalt nominerades 127 tandsköterskor i hela Sverige till tävlingen som arrangeras av Svenska tandsköterskeförbundet och ApoEx. Vinnaren tillkännagavs på torsdagskvällen i Stockholm och Zainab fanns på plats för att ta emot utmärkelsen.

Zainab Seid har jobbat på Folktandvården Krokslätt i över tio år. Hon är i grunden utbildad agronom i Irak men skolade om sig när hon kom till Sverige 1996.

- För mig betyder det här priset otroligt mycket. Det symboliserar den resa jag gjort sedan jag kom till Sverige för 20 år sedan. Jag har kämpat för det liv jag har idag och har fått stort stöd av mina underbara kollegor på Krokslätt. Jag vill alltid lära mig mer och tillsammans med andra jobba för ett bättre samhälle., säger Zainab.

Sofie nominerade Zainab

Det var kollegan och tandhygienisten Sofie Rutgersson som nominerade Zainab till priset.

- Jag nominerade Zainab eftersom hon är en fantastisk tandsköterska som alltid har nära till skratt och skapar god stämning bland sina kollegor och patienter. Hon är dessutom väldigt ambitiös och engagerad i flera olika projekt på kliniken, säger Sofie.

Juryns motivering

"Med stor passion för yrket och ett engagemang som smittar av sig på både kollegor och patienter är hon ett föredöme och en förebild för alla på kliniken. Hon tar sig an uppdrag av olika storlek med entusiasm och ambition som alltid genererar fantastiska resultat. Hon har gjort en stark resa i livet som bidragit till den drivkraft och kämpaglöd som genomsyrar henne och som gör henne till den hon är idag."

Årets tandsköterska 2012

Det är andra gången en medarbetare på Folktandvården Västra Götaland vinner priset som Årets tandsköterska. Förra gången var 2012 då Ann-Britt Hansson på Folktandvården Björkekärr vann utmärkelsen.


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2016-10-13 12:23