Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vill du utbilda dig till tandsköterska?

Publicerad: Uppdaterad:

Gillar du att jobba med människor och är en lagspelare? Då ska du söka till Folktandvårdens tandsköterskeutbildning. Sista ansökningsdag är den 30 april 2016.

Utbildningen är på tre terminer med start hösten 2016. Att du får jobb efter utbildningen är så gott som garanterat eftersom tandsköterska är ett bristyrke på grund av stora pensionsavgångar de kommande åren. Utbildningen omfattar 300 yrkeshögskolepoäng och ger en yrkeshögskoleexamen.

Teamarbete och fluorbehandling

Tandsköterskor arbetar oftast i team med tandläkare och tandhygienister och assisterar vid undersökning och behandling av patienter. Arbetsuppgifter kan också innefatta munhygien/tandhälsoinformation, puts, polering och fluorbehandling. Det ingår även i jobbet att rengöra och sterilisera instrument, liksom att se till att utrustning och arbetsmaterial finns framme och är i ordning.


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2016-10-13 12:15