Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Folktandvården Online

Publicerad:
Skrämdumpar från appen Folktandvården Västra Götaland

Folktandvårdens digitala klinik blir nu Folktandvården Online. Ladda ner vår nya app och träffa tandläkare i videosamtal för att få hjälp och råd om tänder och munhälsa.

I Folktandvården Online träffar du tandläkare i videosamtal och får hjälp och råd på distans. Det kan handla om olika akuta besvär som skadade eller utslagna tänder, tandvärk, smärta i tandkött och käkar eller besvär efter en behandling.

Folktandvården Online hittar du i vår nya app "Folktandvården Västra Götaland". Det enda som behövs för att göra ett besök är en mobiltelefon, internetuppkoppling och mobilt BankID. Det är även möjligt att använda en surfplatta eller en dator för de som föredrar det.

I appen väljer du sedan om du boka en tid eller vänta på din tur i ett drop-in-väntrum. Du kan också kontakta Folktandvården Online som ombud för en annan person. Den personen ska i så fall vara med vid samtalet.

Folktandvårdens onlineklinik är öppen alla vardagar mellan 08.00 och 17.00 och är bemannad under hela sommaren.

Patienter delaktiga i utvecklingen

Den första versionen av digital klinik i Folktandvården öppnade i april i år. Responsen från patienterna hittills har varit positiv.

I samband med lanseringen av Folktandvården Online inleder Folktandvården ett arbete för att få en djupare förståelse för vad patienterna tycker. Målsättningen är att fånga deras synpunkter och behov och göra dem delaktiga i utvecklingen av onlinetandvård i Folktandvården Västra Götaland.

Som stöd i det arbetet har Folktandvården ett team tjänstedesigners från Västra Götalandsregionens enhet för kvalitetsdriven verksamhetsutveckling.

Bygger på Mitt Vårdmöte

Folktandvården Online är en utveckling av den digitala klinik som lanserades 28 april i år och som då låg i Västra Götalandsregionens gemensamma app Mitt Vårdmöte.

Den nya appen är byggd i samma verktyg och har samma menystruktur. Folktandvårdens sida i Mitt Vårdmöte kommer att finnas kvar, men det tidigare innehållet är borttaget och ersatt med en länk som leder vidare till den nya appen.

Läs mer om Folktandvården Online

Du laddar ner appen i App Store eller Google Play:

App Store för iPhone/iPad

Google Play för Android

Läs mer om digitala vårdmöten i VGR Fokus:

Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad

Patienter och vårdpersonal hyllar succéappen Mitt vårdmöte


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-07-08 08:26