Sara blir ny krönikör för Dental24

Sara Adolfsson, tandhygienist på Folktandvården Kvillebäcken, blir ny krönikör för Dental24. – Det känns jättekul, spännande och lite läskigt. Men mest spännande!, säger Sara.

I sin första krönika berättar Sara om hur det är att arbeta på Folktandvården Kvillebäcken, som består av både en allmäntandvårds- och en utvecklingsklinik.

En tandhygienists perspektiv

Framöver kommer Sara att lyfta frågor ur en tandhygienists perspektiv och ge exempel på Folktandvården Västra Götalands hälsofrämjande arbete. Hon kommer att berätta om ny teknik och nya arbetssätt och vill även lyfta bemötandefrågor.
– Jag är väldigt intresserad av bemötandefrågor och att hjälpa tandvårdsrädda patienter, vilken start patienten får kan göra väldigt stor skillnad.

Drömyrket
Sara har jobbat som tandhygienist i tre år och beskriver det som sitt drömyrke.
– Jag har alltid velat bli tandhygienist, jag tycker om att möta människor och just tänder är väldigt spännande. Den orala hälsan betyder mycket för hur hela kroppen mår – det är som med magen, mår man inte bra i den så påverkas hela allmäntillståndet.

 

Om Folktandvården Västra Götaland
Folktandvården Västra Götaland är Sveriges största tandvårdsorganisation. Här jobbar drygt 3 000 personer för att invånarna i Västra Götaland ska vara friska i munnen hela livet. Folktandvården har både allmäntandvård och specialisttandvård och utbildar och forskar tillsammans med Göteborgs universitet. Folktandvården arbetar förebyggande för alla åldrar och motiverar till egenvård för att bevara det friska friskt.

Senast uppdaterad: 2017-09-07 12:04