Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mer julefrid och mindre tjat

Publicerad:

Mer julefrid och mindre tjat tack vare Folktandvårdens spelsuccé. Lagom till jullovet kommer nu en uppdaterad klapp till spelsugna barn och julstressade vuxna.

I våras lanserade Folktandvården Sverige Rocka munnen, sitt digitala verktyg i kampen mot karies hos barn. Sju månader och nära 70 000 nedladdningar senare visar de fantastiska recensionerna att tandborstningsappen har blivit det stöd som föräldrar behöver.

– Barn som tidigare vägrat borsta tänderna, längtar och tjatar om att få "rocka munnen". Det var vad vi drömde om från början och nu händer det på riktigt, säger Eva-Karin Bergström, leg. tandhygienist, Folktandvården Västra Götaland.

Nu uppdateras den populära appen och alla vuxna kan släppa oron över skärmtid och sockerstress för en stund. Rocka munnen i vinterversion levererar nya kläder, instrument, spelmoment och en ny scen till liveläget kolla in när tänderna ska borstas
morgon och kväll.

– Med Rocka munnen kopplar vi ihop tandborstningen och ett roligt spel så att barn och vuxna kan leka fram en bra vana tillsammans. All skärmtid är inte dålig skärmtid. Viss skärmtid är till och med viktig för folkhälsan, säger Eva-Karin Bergström.

Fakta om Rocka munnen

  • Ett initiativ från Folktandvården Sverige, samlingsorganisation för landets
  • folktandvårdsorganisationer.
  • Appen innehåller ett spelläge och ett konsertläge med video och timer som är med under tandborstningen.
  • Lanserades i maj 2018 och har snart nått 70 000 nedladdningar.
  • Gratis att ladda ner i App Store och Google Play.
  • Spel och kommunikationskoncept har utvecklats av Sticky Beat och Bulldozer kommunikationsbyrå.

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2018-12-13 16:14