Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du förkylningssymtom? Undvik nära kontakt med andra människor och besök inte våra kliniker. Boka istället om din tid. Just nu ser vi helst att du kommer ensam, men har du behov av assistans ska den som följer med också vara fri från förkylningssymtom. Har du frågor som rör ombokning eller kommande tid, vänligen kontakta din klinik. Läs mer om hur vår verksamhet påverkas av covid-19

Rocka munnen - ny app för barn

Nu är Rocka munnen här! Folktandvården Sverige har lanserat ett nytt digitalt verktyg som gör tandborstningen roligare för både barn och föräldrar.

I appen finns både ett kul spel och en musikalisk timer. Barnen kan spela och styla bandet och titta på Rocka munnen-showen morgon och kväll tillsammans med en vuxen samtidigt som tänderna borstas.

Två plus två

Rocka munnen utgår från tandborstningens gyllene regel: två minuter och två gånger om dagen. I spelet blir den digital och hjälper barnen leka fram en god vana, samtidigt som de lär sig borsta tänderna på rätt sätt.

Bäst i världen på friska tänder

Bakgrunden till utvecklingen av appen är att Folktandvården vill fortsätta förebygga och bidra till att Sverige är bäst i världen på friska tänder och barntandvård. Vi vill både anpassa oss och utveckla oss. Därför har Folktandvården i hela landet tillsammans tagit initiativet till ett innovativt och digitalt verktyg. Rocka munnen inspirerar och motiverar till bättre tandborstning och skapar en rolig rutin varje dag, från "du måste" till "jag vill".

Appen lanserades den 22 maj och redan på eftermiddagen samma dag gick den upp på förstaplatsen på topplistan för gratisappar i kategorin "Familj". Har ni börjat Rocka munnen där hemma? Ladda ner appen gratis från App Store eller Google Play.

Läs mer om Rocka munnen

Senast uppdaterad: 2018-05-24 09:30