Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Patienter från hela världen på Partille och Gothia Cup

Publicerad: Uppdaterad:

I samband med handbollsturneringen Partille Cup och fotbollsturneringen Gothia Cup finns Folktandvården Västra Götaland på plats med sin mobila klinik, för att hjälpa unga spelare och lag från hela världen som är i behov av tandvård.

Partille Cup pågår den 4-9 juli och kort därefter följer Gothia Cup den 17-23 juli. Folktandvården finns på plats på Heden i Göteborg under båda cuperna för att erbjuda akuttandvård både till spelare och tränare. De är etablerade i sammanhanget efter att ha erbjudit tandvård under cuperna i närmare 15 år.

- Vi har utvecklat vår medverkan mycket under årens lopp, säger Mina Mehrpour, som är klinikchef på Folktandvården Angered och har varit med under Gothia Cup under alla år. Vi erbjuder helt kostnadsfri tandvård på plats för spelarna, så att de snabbt kan få den hjälp de behöver. Samtidigt möter vi människor från hela världen och får nya idéer och utbyten av varandra.

Folktandvården erbjuder även undersökningar till hela lag från delar av världen där tandvård inte är en självklarhet. I år kommer bland annat lag från Mocambique, Marocko och Zambia att erbjudas undersökningar.

Fullt utrustad mobil klinik

All tandvård ges i Folktandvårdens mobila klinik. Folktandvården har totalt två mobila kliniker som används runtom i Västra Götaland. De är fullt utrustade tandvårdsmottagningar med möjligheten att ge precis samma tandvård som i någon av Folktandvårdens "vanliga" kliniker.

- Med de mobila klinikerna kan vi inte bara ge en bra service till våra patienter, vi har även möjlighet att skapa en god samverkan och komma i kontakt med våra patienter i större utsträckning, säger Mina Mehrpour.

De mobila klinikerna används på orter som saknar egen folktandvårdsklinik eller på orter där man vill komma närmre patienterna. Det handlar framför allt om barntandvård och tandvård för äldre, men de mobila klinikerna används även vid asylboenden, som avlastning vid ombyggnad av stationära kliniker och vid stora publika evenemang som Partille och Gothia Cup.


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2016-10-13 08:31