Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt hus samlar specialisttandvården

Publicerad: Uppdaterad:

Torsdagen den 12 januari togs det första spadtaget till ett nytt specialisttandvårdscentrum på Skaraborgs sjukhus i Skövde, Skas.

I huset som nu byggs ska sex av Folktandvårdens specialisttandvårdskliniker och sjukhusets käkkirurgiska verksamhet flytta in. Klinikerna finns idag på olika våningsplan i sjukhuset.

– Det här gör vi för våra invånare i Västra Götaland, för att vi ska kunna bedriva en god vård, säger tandvårdsdirektör Gunnar Eriksson. Samarbetet, med käkkirurgen på samma plan, gör att vi kommer fungera som en och samma specialisttandvård och det finns otroliga utvecklingsmöjligheter med det.

Spadtaget togs av Folktandvårdens klinikchefer Tor Widbom och Gunilla Bergbom tillsammans med representanter från sjukhusets verksamheter. Jens Söder (S), vice ordförande i tandvårdsstyrelsen och Gunnar Eriksson var några av talarna.

Byggprojektet är ett samarbete mellan Västfastigheter, Skaraborgs sjukhus och Folktandvården. Byggnaden ska bli tre våningar och uppföras till höger om sjukhusets entré.

Huset planeras stå klart under 2019.

Folktandvårdens specialistkliniker som ska flytta in:

  • Bettfysiologi
  • Endodonti
  • Protetik
  • Parodontologi
  • Pedodonti
  • Sjukhustandvård

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2017-01-17 10:43