Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Om du däremot känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber ber vi dig boka om din tid. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Vi ser helst att du besöker oss ensam, men behöver du assistans ska den personen också vara fri från symtom. Har du frågor är du välkommen att kontakta din klinik. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Nytt hus samlar specialisttandvården

Torsdagen den 12 januari togs det första spadtaget till ett nytt specialisttandvårdscentrum på Skaraborgs sjukhus i Skövde, Skas.

I huset som nu byggs ska sex av Folktandvårdens specialisttandvårdskliniker och sjukhusets käkkirurgiska verksamhet flytta in. Klinikerna finns idag på olika våningsplan i sjukhuset.

– Det här gör vi för våra invånare i Västra Götaland, för att vi ska kunna bedriva en god vård, säger tandvårdsdirektör Gunnar Eriksson. Samarbetet, med käkkirurgen på samma plan, gör att vi kommer fungera som en och samma specialisttandvård och det finns otroliga utvecklingsmöjligheter med det.

Spadtaget togs av Folktandvårdens klinikchefer Tor Widbom och Gunilla Bergbom tillsammans med representanter från sjukhusets verksamheter. Jens Söder (S), vice ordförande i tandvårdsstyrelsen och Gunnar Eriksson var några av talarna.

Byggprojektet är ett samarbete mellan Västfastigheter, Skaraborgs sjukhus och Folktandvården. Byggnaden ska bli tre våningar och uppföras till höger om sjukhusets entré.

Huset planeras stå klart under 2019.

Folktandvårdens specialistkliniker som ska flytta in:

  • Bettfysiologi
  • Endodonti
  • Protetik
  • Parodontologi
  • Pedodonti
  • Sjukhustandvård

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:24