Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nya starter för Folktandvårdens tandsköterskeutbildning

Publicerad:
Två tandsköterskestuderande i klinisk övning.

Totalt sju nya utbildningsstarter i Göteborg och Uddevalla och förhoppningsvis beslut om fler i Borås under nästa år. Det går bra för Folktandvårdens tandsköterskeutbildning!

I januari kom beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) om förnyade statsbidrag och därmed nya starter för Folktandvårdens tandsköterskeutbildning. Detta innebär att man kommer kunna fortsätta den utökade satsningen i Göteborg med starter varje termin och även bibehålla utbildningskapaciteten i Uddevalla flera år framåt.

Göteborg får fyra nya starter (vår- och höstterminen 2023, vår- och höstterminen 2024) och Uddevalla tre nya (höstterminen 2022, vårterminen 2024 och höstterminen 2025). För Borås del finns redan beviljade utbildningar, först nästa år är det dags att söka på nytt.

– Fantastiskt kul! Det här är ett kvitto på att utbildningen håller hög kvalitet och att tandsköterskor är eftertraktade på arbetsmarknaden, säger Anna Lodin, rektor vid Folktandvårdens tandsköterskeutbildning.

Mer information

Här kan du läsa mer om Folktandvårdens tandsköterskeutbildning.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-01-25 13:55