Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Åsa Leonhardt ny tandvårdschef

Åsa Leonardt.

Under våren tillträder Åsa Leonhardt sin nya tjänst som tandvårdschef för specialisttandvården, forskning och utbildning. Åsa är idag klinikchef för utbildningskliniken på Odontologen i Göteborg.

– Åsa har en lång erfarenhet som chef inom Folktandvården och har visat prov på ett mycket gott ledarskap i en stor och komplex miljö på utbildningskliniken. Åsa är lyhörd och kommunikativ, målinriktad samt driver utvecklingsfrågor med stort engagemang. Detta är viktiga egenskaper för denna nya roll, vilken bland annat ansvarar för en god samverkan mellan allmän- och specialisttandvård samt med institutionen för odontologi, säger Ann-Charlotte Sundelin som i januari tillträder som tandvårdsdirektör. Att vi har kunnat rekrytera en medarbetare med Åsas kvalifikationer till denna befattning känns väldigt positivt. 

Sedan drygt nio år har Åsa arbetat som chef på utbildningskliniken, en av de största klinikerna i Folktandvården Västra Götaland med drygt 90 medarbetare. Åsa är specialisttandläkare i parodontologi och docent inom oral mikrobiologi.
– Det känns väldigt spännande och stimulerande med denna nya tjänst och att jobba med frågor som jag brinner för. I min roll som ledare är det viktigt att se medarbetare och värna om en god arbetsmiljö för alla. Jag tycker mycket om att arbeta tillsammans med människor och fascineras av team som växer och går framåt, säger Åsa Leonhardt.

Folktandvården Västra Götaland har Sveriges största samlade specialisttandvård. Tillsättningen är samverkad med fackliga representanter och institutionen för odontologi vid Göteborgs universitet. Rekrytering av områdeschef för utbildningskliniken startar efter årsskiftet.

Åsas karriär i korthet

1988: Tandläkare
1995: Disputation oral mikrobiologi
2000: Specialist i parodontologi
2006: Docent i oral mikrobiologi
2000: Ämnesföreträdare parodontologi Mölndal
2008: Klinikchef utbildningsklinik Göteborg


Senast uppdaterad: 2017-12-20 09:38