Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny tandvårdsdirektör på plats

Ann-Charlotte Sundelin är ny tandvårdsdirektör.

I dag, den 8 januari, tillträder Ann-Charlotte Sundelin som ny tandvårdsdirektör för Folktandvården Västra Götaland.

Folktandvårdens nya tandvårdsdirektör är ett välkänt ansikte för många inom organisationen. Ann-Charlotte Sundelin är tandläkare i grunden och har arbetat som chef på olika nivåer i 17 år.
– Det känns otroligt roligt att få möjlighet att leda en av världens största tandvårds­organisationer och arbeta mer med strategiska frågor. Jag känner en stor förväntan och är väldigt glad för uppdraget, säger Ann-Charlotte "Lotta" Sundelin.

Satsar på digitalisering

Viktiga frågor när Lotta tar över är bemanning, digitalisering och arbetsgivarvarumärke.
– Folktandvården är en väl fungerande organisation, men vi har så klart våra utmaningar. För att klinikerna ska klara sina uppdrag måste de vara rätt bemannade. På många kliniker finns brist på olika yrkeskategorier, därför måste vi fortsätta ha fokus på den frågan.
– Digitaliseringen kan förenkla vårt arbetssätt men är även ett sätt att jobba med bemanningsfrågan, säger Lotta och ger konsultationer på distans som ett exempel.

Lång karriär inom Folktandvården

Lotta började sin karriär som tandläkare 1982 i dåvarande Folktandvården Skaraborg. Hon blev så småningom klinikchef i allmäntandvården Göteborg och projektledare för in­förandet av Frisktandvård. Sedan 2012 har hon varit chef för specialisttandvården. Lotta har bland annat varit med och drivit igenom FOKUS (en modell för att arbeta med ständiga förbättringar), produktions- och kapacitetsplanering och en ny organisation med specialitetsutvecklare.
– Jag hoppas att min bredd skapar förtroende i verksamheten och att medarbetare känner tillit till att jag snabbt kan sätta mig in i olika frågor, säger Lotta.
Nu ser hon fram emot att få jobba närmare allmäntandvården och utbildningskliniken samt samarbeta mer med institutionen för odontologi. Det första hon kommer att göra som ny tandvårdschef är att lägga örat mot organisationen.
– Jag kommer att börja med att lyssna in; Vad säger allmäntandvården, vår grundutbildningsklinik, forsknings- och innovationsstöd? Höra mig för om vad som är viktigt för de olika delarna av verksamheten.

Viktigt med arbetsglädje

Lotta beskriver sig själv som engagerad, drivande, lyhörd och positiv. Hon tycker det är viktigt att det finns en god stämning och ett tillåtande klimat på arbetsplatsen.
– Om man respekterar varandra och dessutom har roligt tillsammans så blir man också mer kreativ. Målet är att våra medarbetare ska utvecklas och trivas så bra hos oss att de väljer Folktandvården framför en annan arbets­givare.

Lotta efterträder Gunnar Eriksson som går i pension.

Ann-Charlotte Sundelin

Ålder: 59 år
Bor: Göteborg
Jobbar: Ny tandvårdsdirektör den 8 januari.
Familj: Man som är tandläkare och 25-årig dotter.
Intressen: Spela golf, gå på Friskis och svettis, promenera eller påta i jorden på lantstället på Tjörn.


Senast uppdaterad: 2018-01-05 12:07