Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny klinik vid Axel Dahlströms torg

Publicerad:

Nu har Folktandvården öppnat en ny klinik vid Axel Dahlströms torg i Göteborg. Christina Hellgren är klinikchef och gläds åt att äntligen vara tillbaka i Högsbo-området. – Vi har letat efter en lokal här ända sedan kliniken i Högsbohöjd revs 2011. Nu känns det jätteroligt att återigen välkomna patienter i nya, fina lokaler, säger Christina.

De närmaste tre åren beräknas 7 000 personer flytta till Högsbo.
– Det är bra förutsättningar för en ny klinik, säger Christina Hellgren, klinikchef på Folktandvården Axel.

Den nya kliniken, Folktandvården Axel, ligger mitt på torget och rymmer sju behandlingsrum.
– Vi är precis där vi vill vara, nära torget där folk passerar, tillgängligheten är bra –  det är plant och fint, finns hiss och är nära till spårvagn och parkering. En hållplats bort finns Marklandsgatan som är en hubb för kollektivtrafik, säger Christina.

Nysatsning i coronatider

Efter att Folktandvården blev av med sina lokaler i Högsbo för tio år sedan gick flytten till Järntorget (via delad klinik i Topas och Majorna). Men lokalerna blev snabbt för små och trots att kliniken har byggts ut i två omgångar behövs mer plats för att ta emot nya patienter.

Christina berättar att de har väntat länge på att en bra lokal skulle bli ledig och när den här äntligen kom upp som ett alternativ befann vi oss i början av coronapandemin.
– Jag är verkligen tacksam över att tandvårdsledningen vågade satsa trots det osäkra läget. Det här ger oss mycket större möjlighet att ta emot den vuxna befolkningen, säger Christina.

I december ”smygöppnade” kliniken med tre team och nu är de igång i full skala.
– Sedan vi flyttade härifrån har det varit en vit fläck på kartan. Det känns oerhört skönt att vara tillbaka och vi har fått god respons från boende i området, säger Christina.

Välkommen att boka tid!

Till Folktandvården Axel


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-01-25 10:45