Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Om du däremot känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber ber vi dig boka om din tid. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Vi ser helst att du besöker oss ensam, men behöver du assistans ska den personen också vara fri från symtom. Har du frågor är du välkommen att kontakta din klinik. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Nu öppnar vi en digital klinik

Folktandvården Västra Götaland har öppnat sin första digitala klinik. Nu kan du träffa tandläkare i videosamtal och få råd och hjälp på distans.

I den digitala kliniken möter du erfarna tandläkare i videosamtal och kan få hjälp och råd om olika akuta besvär som skadade eller utslagna tänder, tandvärk, smärta i tandkött och käkar, besvär efter en behandling eller om du har frågor om tandvård och munhälsa.

–Vi är mycket glada att kunna öka tillgängligheten och erbjuda våra patienter ytterligare ett sätt att komma till tandläkaren, säger Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör i Folktandvården Västra Götaland, och fortsätter:

–Satsningen på en digital klinik ligger helt i linje med vår ambition att fortsätta erbjuda tandvård med stort fokus på god tillgänglighet, hög patientsäkerhet och trygg arbetsmiljö även under den rådande coronapandemin.

Tankar på att utveckla en app för tandvård har funnits i Folktandvården sedan en tid. Att det nu gått så snabbt från idé till handling är tack vare helhjärtat stöd från teamet bakom Västra Götalandsregionens (VGR) app ”Mitt vårdmöte”.

Patienternas synpunkter och behov

För att på ett strukturerat sätt fånga upp patienternas synpunkter och behov i det fortsatta utvecklingsarbetet samarbetar Folktandvården också med ett tjänstedesignteam från Västra Götalandsregionens enhet för kvalitetsdriven verksamhetsutveckling.

–Vi börjar i liten omfattning med en drop-in-mottagning, men vi planerar att löpande lägga till ytterligare funktioner och tjänster och öka tillgängligheten, avslutar Ann-Charlotte Sundelin.

Appen ”Mitt vårdmöte”

Vår nya digitala klinik ligger i VGR-appen ”Mitt Vårdmöte” som finns att ladda ner via Google Play och App Store. Kliniken har drop-in-mottagning måndag-fredag mellan klockan 08.00 och 17.00.

Det enda som behövs för att göra ett besök är en mobiltelefon, internetuppkoppling och mobilt BankID. Det är även möjligt att använda en surfplatta eller en dator för de som föredrar det.

Kostnad

Grundpriset för ett besök är 300 kronor för vuxna. Personer med rätt till särskilt tandvårdsstöd betalar 200 kronor. Frikort gäller.

För barn och unga vuxna (till och med december det år man fyller 24) skrivna i Västra Götaland är tandvård kostnadsfri. Det gäller även besök i den digitala kliniken.

För Frisktandvårdskunder ingår besöket i deras avtal.

Läs mer om vår digitala klinik

 

Senast uppdaterad: 2020-05-05 16:56