Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Din trygghet är viktig för oss. Vi följer Folkhälsomyndighetens skärpta råd för att förhindra spridning av covid-19. Du som är symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Bär munskydd vid besöket om du är 16 år eller äldre. Läs mer om hur vi arbetar för att stärka din trygghet.

Nu går vi helt över till e-remisser

Publicerad:

Nu finns möjlighet att skicka e-remisser till Folktandvårdens allmän- och specialistkliniker. Syftet är att minimera antalet manuella remisser för att både höja patientsäkerheten och effektivisera omhändertagandet. I och med detta går Folktandvården helt över från manuella till digitala remisser.

Folktandvården VGR har hittills hanterat enbart interna e-remisser men från och med 23 september 2019 kan alltså även externa e-remisser hanteras.

Webbapplikation

Webbapplikationen som används för att skicka e-remisser hanterar hela remissflödet från sändande till bekräftelse och remissvar. Journalhandlingar, såsom röntgenbilder och andra scannade handlingar, kan också bifogas i remisserna. Extern remittent kan exempelvis vara privatkliniker.

Mer information

Läs mer om hur du skickar e-remisser på sidan "För vårdgivare" under rubriken "Remiss - e-remiss för vårdgivare", här kan du också ladda ner manualen för webbapplikationen.

Publicerad: