Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nu återupptar vi planerad tandvård för dig som är 70+

Publicerad:

För att värna de äldre har Folktandvården Västra Götaland ställt in planerad tandvård för patienter i åldern 70 år och uppåt under coronapandemin. Nu erbjuder vi återigen tandvård för 70-plussare, med speciella rutiner för att du ska känna dig trygg hos oss. 

Till exempel sker besöket efter en dialog mellan patient och klinik, patienten erbjuds behandlingstider anpassade för begränsad kontakt med andra patienter och det finns möjlighet att betala med faktura för att korta tiden i receptionen. 
 
– Anledningen till att vi nu återupptar den planerade vården för 70-plussare är att vi ser en ökad risk för munhälsoproblem på grund av fördröjd tandvård, säger Gunnar Henning, övertandläkare och strateg på Centrum för äldretandvård. 
 
Patienter som redan vid pandemins början hade ett konstaterat vårdbehov eller en pågående behandling kommer att bli kontaktade via telefon av sin ordinarie folktandvårdsklinik. Patienter som väntar på kallelse för undersökning, kontroll och behandling kommer att få ett kallelsebrev via post.
 
– Folktandvårdens vision är Frisk i munnen hela livet och det är mycket glädjande att åter få erbjuda våra äldre patienter en god tandvård, fortsätter Gunnar.
 

Kontaktperson
Gunnar Henning
Övertandläkare och strateg på Centrum för äldretandvård
070-575 14 96 , gunnar.henning@vgregion.se


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-09-24 10:18