Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Invigning av nya tandvårdshuset i Skövde

Publicerad:

Drygt två år tog det, men 2800 kubikmeter betong, 6500 liter färg och 40 mil elkabel senare är det klart, det nya mottagnings- och tandvårdshuset vid Skaraborgs Sjukhus. Nu kan både patienter och personal glädjas åt nya, ljusa, fräscha och bättre anpassade lokaler för den specialiserade vård som sedan några månader bedrivs i huset.

Istället för att klippa band, knyter Angelica Lundgren Bielinski och Pär Johnson band för att symbolisera två förvaltningar under samma tak. Fotograf: Johan Främst

Vid lunchtid den 20 september knöts bandet vid den officiella invigningsceremonin för det nybyggda mottagnings- och tandvårdshuset vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Närvarade gjorde representanter från både politiken, Folktandvårdens ledning, sjukhusledningen, Västfastigheter och byggentreprenören, liksom representanter för vårdverksamheterna. Istället för att klippa band, knöt Sjukhusstyrelsens ordförande Pär Johnson och Tandvårdsstyrelsens ordförande Angelica Lundgren Bielinski ihop ett band för att symbolisera gemenskapen och samarbetet över förvaltningsgränserna.

Både Pär Johnsson och Angelica Lundgren Bielinski uttryckte också sin glädje och stolthet över engagemanget hos alla inblandade och det lyckade samarbetet över förvaltningsgränserna som resulterat i de nya väl genomtänkta vårdlokalerna och räckte över blommor till sina respektive verksamheter.

Flera andra talare passade på att säga några ord och lyckönska verksamheterna, däribland Gabriella Köhler Graaf, områdeschef för Västfastigheter som hälsade alla verksamheter varmt välkomna i de nya lokalerna.

Efter bandknytningen bjöd Vivianne Kämpe vid käkkirurgen på Skaraborgs Sjukhus in till mingel och rundvandring i hela huset.

Nytt samlat specialisttandvårdscentrum

Även om det bara är två och ett halvt år sedan spadens sattes i jorden så har projektet pågått mycket längre än så. Redan 2013 hölls det allra första strygruppsmötet för projektet.

Ett av huvudsyftena med hela projektet var att skapa ett nytt samlat specialisttandvårdscentrum. Så har det också blivit, efter att Folktandvårdens specialisttandvård och sjukhusets käkkirurgi nu flyttat in på samma våningsplan i det nybyggda huset, och därigenom kan öka det redan nära samarbetet dem emellan.

– Nu kan vi samordna funktioner och korta kontaktvägarna för både patienter och personal mellan och inom specialisttandvården samt käkkirurgin. Samlokaliseringen gör också att vi kan erbjuda patienterna ett brett utbud av behandlingsalternativ på ett och samma ställe, vilket ökar servicenivån och många gånger förkortar vårdtiden, säger Anna Lundqvist, områdeschef för specialisttandvård vid Folktandvården Västra Götaland.

– Vi hoppas och tror att ett komplett specialistcentrum även blir attraktivt för såväl patienter, personal och allmäntandläkare i närområdet, som blivande specialister som ska välja utbildningsort. Det enda inom folktandvårdens specialisttandvård, som inte erbjuds här är ortodontin, de finns kvar i sina befintliga lokaler.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2019-09-30 08:46