Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Din trygghet är viktig för oss. Vi följer Folkhälsomyndighetens skärpta råd för att förhindra spridning av covid-19. Du som är symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Bär munskydd vid besöket om du är 16 år eller äldre. Läs mer om hur vi arbetar för att stärka din trygghet.

Frisktandvårdskunder får pengar tillbaka

Frisktandvårdskunder med avtal som tecknats innan 1 januari 2018 får pengar tillbaka tack vare att det allmänna tandvårdsbidraget har höjts.

Alla som bor i Sverige och är 23 år eller äldre får ett allmänt tandvårdsbidrag (ATB). Det betalas ut 1 juli varje år av Försäkringskassan. För Frisktandvårdskunder används tandvårdsbidraget automatiskt som en del i betalningen av avtalen.

Våren 2018 beslutade riksdagen att höja tandvårdsbidraget. Det innebär att tandvårdsbidragets del av kostnaden för Frisktandvårdavtalen blir större samtidigt som den del kunderna betalar själva blir mindre.

Pengar tillbaka

Folktandvården Västra Götaland kommer därför att återbetala det höjda tandvårdsbidraget till berörda Frisktandvårdskunder. 

Detta gäller alla kunder som har ett Frisktandvårdsavtal med Folktandvården Västra Götaland som är tecknat före 1 januari 2018 och som sträcker sig in i 2019. Om avtalet sträcker sig in i 2020 kommer återbetalning att göras på samma sätt även då.

Utbetalningen sker i mitten av oktober.

Läs mer om återbetalning av Frisktandvårdsavgift

Senast uppdaterad: 2019-10-15 10:09