Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Frisktandvårdskunder får pengar tillbaka

Publicerad:

Frisktandvårdskunder med avtal som tecknats innan 1 januari 2018 får pengar tillbaka tack vare att det allmänna tandvårdsbidraget har höjts.

Alla som bor i Sverige och är 23 år eller äldre får ett allmänt tandvårdsbidrag (ATB). Det betalas ut 1 juli varje år av Försäkringskassan. För Frisktandvårdskunder används tandvårdsbidraget automatiskt som en del i betalningen av avtalen.

I våras beslutade riksdagen att höja tandvårdsbidraget. Det innebär att tandvårdsbidragets del av kostnaden för Frisktandvårdavtalen blir större samtidigt som den del kunderna betalar själva blir mindre.

Pengar tillbaka

Folktandvården Västra Götaland kommer därför att återbetala det höjda tandvårdsbidraget till berörda Frisktandvårdskunder. Utbetalningen sker i mitten av oktober.

Detta gäller alla kunder som 1 juli 2018 hade ett Frisktandvårdsavtal med Folktandvården Västra Götaland som är tecknat före 1 januari 2018. Om avtalet sträcker sig in i 2019 eller 2020 kommer återbetalningar att göras på samma sätt även då.

Alla berörda frisktandvårdskunder får ett brev från Folktandvården om återbetalningen. I det står hur mycket pengar var och en kommer att få tillbaka och hur pengarna betalas ut. Själva utbetalningen sker i mitten på oktober.

Läs mer om återbetalning av Frisktandvårdsavgift


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2018-08-15 09:42