Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Om du däremot känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber ber vi dig boka om din tid. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Vi ser helst att du besöker oss ensam, men behöver du assistans ska den personen också vara fri från symtom. Har du frågor är du välkommen att kontakta din klinik. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Folktandvården i Kapstaden

Den 29 september åkte Folktandvårdens första team till Kapstaden i Sydafrika. Teamet består av en tandläkare, en tandhygienist och en tandsköterska. Under en månad arbetar de på en klinik i kåkstaden Gugulethu.

Folktandvården Västra Götaland har ordnat studie- och utvecklingsresorna till Kapstaden sedan 2008. Resorna är resultatet av ett samarbete mellan Folktandvården, stiftelsen Ncuma Tandhälsa och tandläkarhögskolan på University of the Western Cape i Kapstaden.

Syftet med resan är dels att ge medarbetarna en unik möjlighet att utvecklas, dels att göra en konkret insats för befolkningen i områden där tillgången till tandvård är starkt begränsad.

Varje år ges sex medarbetare möjlighet att åka i två olika team. Marie Johansson, tandsköterska på Folktandvården Lindome är en av dem som är i Kapstaden just nu. Hon berättar att de både har hunnit se olika delar av Kapstaden och kommit in i arbetet på kliniken.
– Tandvårdsbehovet är mycket stort och vi har redan lärt oss nya saker. Mitt hjärta gråter när vi måste dra ut tänder på grund av fattigdom, samtidigt värmer det att hjälpa människor att bli av med sin smärta, säger Marie.

Senast uppdaterad: 2018-10-05 10:59