Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Folktandvården bygger nytt

Publicerad: Uppdaterad:

Under 2016 investerar Folktandvården 57 miljoner kronor i utrustning och i nya, bättre och mer tillgängliga lokaler, allt enligt den investeringsplan som tandvårdsstyrelsen har beslutat för 2016.

En helt ny klinik i Sannegårdshamnen i Göteborg, nya lokaler i Trollhättan, Svenljunga och Hovås och en ny mobil klinik som redan rullat in i Hindås är några av Folktandvårdens satsningar under 2016.

-Att vi finns där behoven finns och har modern standard är viktigt både för våra kunder och för medarbetarnas trivsel, säger tandvårdsstyrelsens ordförande Stig-Olov Tingbratt.

2014 – 2015 genomgick 18 kliniker en omfattande renovering eller flytt till nya lokaler. Under 2016 räknar man med att ytterligare sju kliniker ska stå färdiga efter renovering eller i helt nya lokaler.

-Flera av våra kliniker är under uppfräschning, vi bygger om i befintliga lokaler i Bohus, Lindome och Strömstad, säger Stig-Olof Tingbratt. Utöver det satsar vi på helt nya kliniker på ett flertal platser.

Mobil klinik ökar tillgängligheten

Folktandvården investerar även i mobil tandvård och nu är en andra mobil tandvårdsklinik i drift. Den ska röra sig i områdena Göteborg, Borås och södra Älvsborg. Bland annat kommer den mobila kliniken att stå vid skolor och äldreboenden för att ta emot barn, vuxna och äldre.

- De mobila klinikerna ökar tillgängligheten och vi kommer till patienterna i stället för att de ska behöva ta sig till oss, säger Jens Söder, vice ordförande i tandvårdsstyrelsen.

Båda klinikerna är fullt utrustade och det går att utföra all typ av tandvård på klinikerna.


Publicerad:
Uppdaterad: