Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Folktandvården bygger nytt

Publicerad: Uppdaterad:

Under 2016 investerar Folktandvården 57 miljoner kronor i utrustning och i nya, bättre och mer tillgängliga lokaler, allt enligt den investeringsplan som tandvårdsstyrelsen har beslutat för 2016.

En helt ny klinik i Sannegårdshamnen i Göteborg, nya lokaler i Trollhättan, Svenljunga och Hovås och en ny mobil klinik som redan rullat in i Hindås är några av Folktandvårdens satsningar under 2016.

-Att vi finns där behoven finns och har modern standard är viktigt både för våra kunder och för medarbetarnas trivsel, säger tandvårdsstyrelsens ordförande Stig-Olov Tingbratt.

2014 – 2015 genomgick 18 kliniker en omfattande renovering eller flytt till nya lokaler. Under 2016 räknar man med att ytterligare sju kliniker ska stå färdiga efter renovering eller i helt nya lokaler.

-Flera av våra kliniker är under uppfräschning, vi bygger om i befintliga lokaler i Bohus, Lindome och Strömstad, säger Stig-Olof Tingbratt. Utöver det satsar vi på helt nya kliniker på ett flertal platser.

Mobil klinik ökar tillgängligheten

Folktandvården investerar även i mobil tandvård och nu är en andra mobil tandvårdsklinik i drift. Den ska röra sig i områdena Göteborg, Borås och södra Älvsborg. Bland annat kommer den mobila kliniken att stå vid skolor och äldreboenden för att ta emot barn, vuxna och äldre.

- De mobila klinikerna ökar tillgängligheten och vi kommer till patienterna i stället för att de ska behöva ta sig till oss, säger Jens Söder, vice ordförande i tandvårdsstyrelsen.

Båda klinikerna är fullt utrustade och det går att utföra all typ av tandvård på klinikerna.


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2016-10-13 09:40