Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fler utbildningsplatser på tandsköterskeutbildningen 2021

Publicerad:

I förra veckan presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) vilka ansökningar om utbildningsplatser som beviljats inför läsåret 2021. Glädjande var att antalet platser för tandsköterskeutbildningen i Göteborg utökas.

Beviljandet av utbildningsplatserna för tandsköterskeutbildningen i Göteborg innebär att Folktandvården kommer kunna examinera drygt 60 tandsköterskor per år under 2022 och 2023. Detta är en ökning av utbildningskapaciteten på runt 33 procent årligen och en mycket god nyhet inför framtiden.

– Det här känns verkligen bra. Vi har ansökt om fler platser till Göteborg i många år eftersom vi känt till att behovet av tandsköterskor kommer att öka kraftigt med anledning av alla pensionsavgångar. Med denna utökning är vi betydligt bättre rustade för framtidens utmaningar. Nu finns tandsköterskeutbildning med 60 platser per år i Göteborg och var tredje termin med 30 platser i Borås respektive Uddevalla samt 24 platser i Mariestad, säger Anneli Bernhardsson, HR-chef, Folktandvården Västra Götaland.

Även rektorn vid Folktandvårdens tandsköterskeutbildning, Anna Lodin, välkomnar beskedet.

– Vi hade visserligen ansökt om fem omgångar den här gången och fick tre, men detta är ändå ett stort och viktigt steg för tandsköterskeyrket framöver, inte minst eftersom Göteborg fick avslag under förra årets ansökningsomgång. Vi är både stolta, glada och lättade! Säger hon.

Läs mer

Fler utbildningsplatser i hela landet (MYH)

Resultat ansökningsomgång 2019 (MYH)

Folktandvårdens tandsköterskeutbildning


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-01-15 14:04