Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fler sökte sig till Folktandvården 2016

Publicerad: Uppdaterad:

I början av februari presenterade Folktandvården sin årsredovisning för 2016 i tandvårdsstyrelsen. – Vi har haft en del utmaningar under 2016. När vi nu summerar året känns det tryggt att se hur bra vi har klarat av dem, säger Stig-Olov Tingbratt, tandvårdsstyrelsens ordförande.

Bristen på tandsköterskor och tandhygienister i hela landet påverkar vår möjlighet att bemanna våra kliniker så som vi behöver. Vi har arbetat hårt med att få till fler utbildningsplatser och för tandhygienister är det fortfarande inte löst. Det är en fortsatt stor fråga för oss under 2017 och framåt.
– Vårdbehoven har ökat under året, en av orsakerna är stor asyl- och anhöriginvandring. Ändå kan vi se att vi nått våra mål på de allra flesta områden, tillägger Jens Söder, vice ordförande.

Folktandvården Västra Götaland summerar år 2016 med:

  • Hög tillgänglighet för dem med störst vårdbehov, både inom allmän- och specialisttandvården.
  • 25 000 fler behandlade patienter i allmäntandvården. 
  • 1 800 fler remisser till specialisttandvården.
  • Mycket stabil och positiv ekonomi.
  • Två mobila kliniker i drift för ökad tillgänglighet på landsort, för barn och unga och sköra äldre.
  • En helt nyetablerad klinik i Sannegårdshamnen i Göteborg och stor satsning på renovering och nybyggnationer i hela Västra Götaland.
  • Över 188 000 personer i Västra Götaland som nu har Frisktandvårdsavtal.

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2017-02-14 15:40