Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ann-Charlotte Sundelin – ny tandvårdsdirektör

Ann-Charlotte Sundelin har utsetts till ny tandvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen. Den 8 januari 2018 efterträder hon Gunnar Eriksson som går i pension. I dag är Ann-Charlotte tandvårdschef för specialisttandvården inom Folktandvården Västra Götaland.

­– Ann-Charlotte Sundelin kommer att kunna fortsätta driva Folktandvården Västra Götalands positiva utveckling framåt och bidra till ett gott samarbete inom Västra Götalandsregionen och med externa intressenter – inte minst universitetsvärlden. Att kunna rekrytera en medarbetare med Ann-Charlottes styrka till den här viktiga tjänsten känns mycket positivt, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Ann-Charlotte Sundelin är i dag tandvårdschef för specialisttandvården inom Folktandvården. Tidigare har hon bland annat arbetat som tandvårdschef för allmäntandvården i Södra Bohuslän och som tandvårdschef med ansvar för samordning. I grunden är hon tandläkare. Hon har varit verksam inom Folktandvården sedan 1982 och haft olika chefspositioner i 17 år.

– Ann-Charlotte har en bred och gedigen erfarenhet och stor kunskap om Folktandvården. I sina chefsroller har hon dessutom visat prov på mycket gott ledarskap. Ann-Charlotte kan både föra dialog och vara tydlig. Hon är dessutom målriktad och driver utvecklingsfrågor med stort engagemang, säger Ann-Sofi Lodin.

– Folktandvården Västra Götaland är en utvecklingsinriktad organisation. Det ger oss goda möjligheter att möta framtiden och hantera de krav som kommer att ställas på oss. En utmaning är den digitala utvecklingen, en annan kompetensförsörjning på kort och lång sikt. Jag ser fram emot att arbeta med dessa och andra viktiga frågor i min nya roll, och göra det tillsammans med chefer och medarbetare inom Folktandvården Västra Götaland liksom med våra kollegor inom övriga Västra Götalandsregionen, säger Ann-Charlotte Sundelin.

Ann-Charlotte Sundelin tillträder som tandvårdsdirektör den 8 januari. Rekrytering av ny chef för specialisttandvården inleds omgående.


Senast uppdaterad: 2017-09-26 09:21