Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Allmäntandvårdsutvecklare – ny roll i Folktandvården

Tandläkarna Claudia Andersson, Ida Brorson och Zivko Mladenovic blir allmäntandvårdsutvecklare inom Folktandvården Västra Götaland. – Det finns oerhört mycket kunskap inom Västra Götalandsregionen, med både akademin och specialisterna. Det här är en fantastisk möjlighet att vara med och påverka, förbättra vården och dela kunskap, säger Zivko.

De nya allmäntandvårdsutvecklarna har i uppdrag att skapa förutsättningar för att utveckla unika verksamhetsfrågor. Uppdraget är tidsbegränsat till två år och utgår från områdescheferna.
– Jätteroligt att ha de nya utvecklarna på plats! De blir en viktig pusselbit för att nå ännu längre i vårt hälsofrämjande arbete med kunskapsdelning och starkt patientfokus, säger Susanne Mälsjö, områdeschef allmäntandvården öster.

Samverkan med specialitetsutvecklare

Allmäntandvårdsutvecklarna kommer att samverka med allmäntandvårdens klinikchefer och med specialitetsutvecklarna, som sedan tidigare finns inom specialisttandvården.

Ida Brorson ser fram emot att arbeta med tandvård på en annan nivå och förena allmäntandvårdsperspektivet med specialisttandvårdsperspektivet.
– Vi behöver bli bättre på att utnyttja den kunskap som finns inom allmäntandvården för att till exempel minska antalet remisser, säger Ida.

Allmäntandvårdsutvecklarna är tandläkare och har erfarenhet från olika kliniker, forskning och utveckling av projekt. Claudia Andersson har nyligen avslutat en utbildning inom hälsovetenskap vid Göteborgs Universitet.
– Jag ser fram emot att ta med mig de kunskaperna och applicera på tandvården, men också att se över vårdprocesser så att de blir ännu bättre både för oss och för patienterna, säger Claudia och Zivko fortsätter:
– Vi vill bli bättre på kundresan, från bemötande till behandling och digitala möjligheter, men också fånga upp medarbetarnas röster. Folktandvården är en bra arbetsplats och det ska vara roligt att jobba här, säger Zivko.

Uppdraget som allmäntandvårdsutvecklare är på 20 procent, med start den 1 mars.

Det här är allmäntandvårdsutvecklarna

Claudia Andersson
Tandläkare på Folktandvården Kärra. Utbildade sig i Peru och gick KUT, kompletterande utbildning för utländska tandläkare vid Göteborgs Universitet. Började sin karriär i Sverige på Folktandvården Grästorp. Är även utbildad inom Folkhälsovetenskap med inriktning i hälsoekonomi.

Ida Brorson
Tandläkare på Folktandvården Kvillebäcken. Utbildade sig i Malmö och har arbetat på Folktandvården Skåne och i Hjällbo, därefter utvecklingskliniken i Kvillebäcken. Drivit olika projekt på kliniken, till exempel digitala avtryck och distanskonsultation.

Zivko Mladenovic
Tandläkare på Folktandvården Topas. Utbildade sig i Umeå, disputerade vid Umeå Universitet i ämnet benbiologi och biomaterial, därefter postdok vid Göteborgs universitet. Har radiologisk ledningsfunktion (RaLF) på hemmakliniken och är resurstandläkare i kirurgi.