Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

200 000 Frisktandvårdsavtal

Jessica Röhne blev Frisktandvårdspatient 200 000 och fick dela ut ett Frisktandvårdsavtal till valfri peron. Valet föll på maken Thomas.

Fler och fler väljer Frisktandvård och nyligen skrevs avtal nummer 200 000 på Folktandvården Sylte i Trollhättan. <br> – Jag tyckte att det lät bra att betala lite varje månad istället för en stor summa direkt, säger Jessica Röhne som blev Frisktandvårdspatient nummer 200 000.

I måndags var Jessica inbjuden till kliniken i Sylte för att fira det 200 000:e avtalet tillsammans med klinikens medarbetare och sin man Thomas. Jessica fick nämligen möjlighet att ge bort ett Frisktandvårdsavtal och Thomas blev den lycklige.
– Jag har valt att ge avtalet till Thomas eftersom han inte går till tandläkaren regelbundet. Tidigare gick han privat men föll ur systemet där, säger Jessica.

Frisktandvårdspatienter får mindre karies

Frisktandvård lanserades 2007 på alla kliniker i Folktandvården Västra Götaland och idag har 45 procent av våra vuxna patienter som går regelbundet Frisktandvårdsavtal. I avtalet finns ett kontrakt med ett egenvårdsprogram och forskning visar* att Frisktandvårdspatienter är mer motiverade att sköta om sina tänder och får mindre karies.
– Frisktandvård är ett sätt att få fler patienter att behålla en god munhälsa länge. Det är ett win-win koncept. Patienterna är vinnare eftersom de får kunskap om att ta hand om sina tänder och vi är vinnare eftersom vi får mer intresserade och motiverade patienter, säger Marie Petersson, verksamhetsutvecklare Frisktandvård.

Många tecknar om sina avtal

Forskning visar också att Frisktandvård bidrar till att öka patienternas känsla av trygghet och kontroll, både över sin tandvård och dess ekonomiska konsekvenser.
– Cirka 95 procent tecknar om sina avtal, det visar att de allra flesta är
nöjda med produkten, säger Marie.

*Forskning är gjord på drygt 6 000 patienter av Charlotte Andrén Andås, doktorand vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, och tandläkare inom Folktandvården.

Fakta Frisktandvård
Frisktandvård innebär att teckna ett avtal om tandvård till ett fast pris per månad. I avtalet ingår regelbundna tandvårdskontroller, nödvändiga behandlingar samt råd och stöd om hur du själv sköter om dina tänder och din mun på bästa sätt. Med Frisktandvård får du både förebyggande underhåll och trygghet om något händer.

Läs mer om Frisktandvård.


Senast uppdaterad: 2018-03-20 13:17