Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi följer Folkhälsomyndighetens skärpta råd för att förhindra spridning av covid-19. Du som är symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Läs mer om vi arbetar för att stärka din trygghet.

Utvecklas i Kapstaden

Varje år får sex medarbetare från Folktandvården chansen att arbeta på tandvårdskliniker i olika kåkstäder i Kapstaden.

Två tandläkare, två tandhygienister och två tandsköterskor åker varje år på en fyra veckor lång studie- och utvecklingsresa till Kapstaden för att arbeta på tandvårdskliniker i olika kåkstäder.

Syftet med resan är dubbelt - dels att ge medarbetarna en unik möjlighet att utvecklas, dels att göra en konkret insats för befolkningen i områden där tillgången till tandvård är starkt begränsad.

Studie- och utvecklingsresorna till Kapstaden är resultatet av ett samarbete som Folktandvården Västra Götaland sedan 2008 har med stiftelsen Ncuma Tandhälsa och tandläkarhögskolan på University of the Western Cape i Kapstaden.


Senast uppdaterad: 2016-10-19 14:47