Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Om du däremot känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber ber vi dig boka om din tid. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Vi ser helst att du besöker oss ensam, men behöver du assistans ska den personen också vara fri från symtom. Har du frågor är du välkommen att kontakta din klinik. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Bli specialist hos oss

Framtidsutsikterna för specialister är goda. Vi har behov av ytterligare specialisttandläkare inom flera specialiteter och kan erbjuda dig många möjligheter när du är klar med din specialistutbildning.

Vår ST-utbildning är av hög kvalitet med kompetenta och engagerade handledare. Vi utbildar regelbundet inom alla åtta odontologiska specialiteter samt sjukhustandvård/oral medicin och oral patologi.

Utbildningen pågår i minst tre år och är förlagd till Odontologen i Göteborg och övriga specialistkliniker i Västra Götaland.

Behörig att söka ST-tjänst

  • Tandläkarlegitimation, utfärdad av Socialstyrelsen
  • Minst två års allmänpraktik på heltid, inklusive både barn- och vuxentandvård

Meritvärdering inför specialisttjänstgöring

Meritvärderingen av tandläkare vid tillsättning av nationella specialisttjänster är utarbetad av samordningsgruppen för tandläkarnas specialiseringstjänstgöring (Sats).

Lista över meritvärdering - Folktandvården Sverige 

Så tillsätts ST-tjänster

Tillsättningsförfarandet ska följa gällande lagstiftning för tillsättning av tjänst. En granskningsgrupp skapas med klinikchef eller motsvarande och handledare från huvudklinik (och eventuell annexklinik) samt representant för HR-enheten för värdering av de sökande.

  • Anställningsintervju med de mest meriterade sökandena genomförs av klinikchef eller motsvarande och handledare samt en eller flera representanter från HR-enheten, eventuellt med hjälp av ett analysverktyg.
  • Referenstagning sker efter genomförd intervju
  • Urval sker i samråd mellan klinikchef eller motsvarande, handledare och HR-enhet samt med huvudmannen
  • Beslut om anställning tas av klinikchefen eller motsvarande
  • Tillsättningsförfarandet redovisas för lokala respektive nationella Sats vid dessa gruppers närmast påföljande möten

Ansökan

Skriv ut och skicka in blanketten för ansökan via länken nedan.

Meritförteckning vid ansökan till specialistutbildningstjänst 

Senast uppdaterad: 2018-11-08 08:49