Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du förkylningssymtom? Undvik nära kontakt med andra människor och besök inte våra kliniker. Boka istället om din tid. Just nu ser vi helst att du kommer ensam, men har du behov av assistans ska den som följer med också vara fri från förkylningssymtom. Har du frågor som rör ombokning eller kommande tid, vänligen kontakta din klinik. Läs mer om hur vår verksamhet påverkas av covid-19

Bli specialist hos oss

Framtidsutsikterna för specialister är goda. Vi har behov av ytterligare specialisttandläkare inom flera specialiteter och kan erbjuda dig många möjligheter när du är klar med din specialistutbildning.

Vår ST-utbildning är av hög kvalitet med kompetenta och engagerade handledare. Vi utbildar regelbundet inom alla åtta odontologiska specialiteter samt sjukhustandvård/oral medicin och oral patologi.

Utbildningen pågår i minst tre år och är förlagd till Odontologen i Göteborg och övriga specialistkliniker i Västra Götaland.

Behörig att söka ST-tjänst

  • Tandläkarlegitimation, utfärdad av Socialstyrelsen
  • Minst två års allmänpraktik på heltid, inklusive både barn- och vuxentandvård

Meritvärdering inför specialisttjänstgöring

Meritvärderingen av tandläkare vid tillsättning av nationella specialisttjänster är utarbetad av samordningsgruppen för tandläkarnas specialiseringstjänstgöring (Sats).

Lista över meritvärdering - Folktandvården Sverige 

Så tillsätts ST-tjänster

Tillsättningsförfarandet ska följa gällande lagstiftning för tillsättning av tjänst. En granskningsgrupp skapas med klinikchef eller motsvarande och handledare från huvudklinik (och eventuell annexklinik) samt representant för HR-enheten för värdering av de sökande.

  • Anställningsintervju med de mest meriterade sökandena genomförs av klinikchef eller motsvarande och handledare samt en eller flera representanter från HR-enheten, eventuellt med hjälp av ett analysverktyg.
  • Referenstagning sker efter genomförd intervju
  • Urval sker i samråd mellan klinikchef eller motsvarande, handledare och HR-enhet samt med huvudmannen
  • Beslut om anställning tas av klinikchefen eller motsvarande
  • Tillsättningsförfarandet redovisas för lokala respektive nationella Sats vid dessa gruppers närmast påföljande möten

Ansökan

Skriv ut och skicka in blanketten för ansökan via länken nedan.

Meritförteckning vid ansökan till specialistutbildningstjänst 

Senast uppdaterad: 2018-11-08 08:49