Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Poyan, tandsköterska

Poyan Safari-Jam jobbar som tandsköterska på Folktandvårdens utvecklingsklinik i Kvillebäcken i Göteborg. Där får han inte bara möjlighet att utvecklas som tandsköterska – han deltar även i klinikens utvecklingsprojekt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag gillar verkligen variationen och flexibiliteten. Som tandsköterska får man göra väldigt mycket själv och det är roligt att arbeta i team. Det är både kul och utmanande att träffa så många olika människor, både kollegor och kunder. Ingen dag är den andra lik och det gillar jag.

Hur är det att arbeta på utvecklingskliniken?

– Det är spännande att jobba här eftersom jag trivs med att arbeta på en klinik där det händer mycket. Förutom de vanliga arbetsuppgifterna deltar vi i olika projekt. Just nu är jag med i ett projekt som samarbetar med dietister.

Berätta om projektet och din roll i det?

– Vi undersöker hur kariesutvecklingen påverkas när patienter med kariesdiagnos träffar både tandläkare och dietister. Resultaten jämförs sedan med en referensgrupp. Syftet med dietistbesöken är att patienten lär sig mer om olika livsmedel och hur de påverkar tand- och munhälsan. Min uppgift är att samordna deltagarna och se till att alla följer sina besökstider enligt projektplanen, både på kliniken och hos dietisten. Dessutom tar jag hand om dokumentationen.


Senast uppdaterad: 2017-01-02 14:40