Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sida vid sida sedan 1978

Att jobba i team som tandläkare och tandsköterska ställer stora krav på gott samarbete. Ett par som har erfarenhet av det är tandläkaren Elisabeth Käck och tandsköterskan Anita Melin – de har jobbat tillsammans som team sedan 1978.

När träffades ni första gången?

– Jag minns när Elisabeth sökte jobbet som tandläkare på Dannebacken 1978, hur hon stod i dörröppningen och sa hej, säger Anita.

– Jag var 24 år då, säger Elisabeth. Jag tyckte Anita var så erfaren! På den tiden hade vi tandläkare ingen AT eller handledning – det var bara att köra på en gång. Men Anita var ett stort stöd och tipsade mig hela tiden om hur saker fungerade.

Hur har samarbetet mellan er varit?

– Det har alltid fungerat bra. Visst kan vi tycka olika, men vi har en ömsesidig respekt och under alla dessa år har vi kommit varandra otroligt nära, säger Anita.

– Jag behöver nästan aldrig säga till Anita vad jag behöver, hon vet ändå. När Anita går i pension måste jag väl lära mig vad alla instrument heter! säger Elisabeth.

Har någon försökt dela på er?

– Vi hade en chef som tog upp frågan på en utvecklingsdag, hon frågade om vi inte skulle dela på oss. Men så blev det aldrig, varför dela på ett vinnande koncept? säger Anita och skrattar.

– Vi har ju periodvis jobbat med andra under föräldraledigheter till exempel, och det har också fungerat bra. Men vi trivs bra tillsammans och vårt samspel gör att vi jobbar effektivt och vi hinner få in många patienter, säger Elisabeth.

Är ni olika på något sätt?

– Hmmm, vi är väldigt lika både som personer och med intressen. Men Anita är en stor djurvän, det är inte jag på samma sätt, säger Elisabeth.

– Jo, vi lever lite som i symbios. Men Elisabeth är mycket bättre på att sy än jag, säger Anita.

– Men vi har lika stort kontrollbehov! Anita har till exempel fullständig kontroll på väntetiderna..., säger Elisabeth.

– ... och du kan patienternas behandlingshistorik, fyller Anita i.

Umgås ni privat också?

– Jodå, vi träffas ibland tillsammans med våra respektive. Det är nog få förunnat att ha en så nära vän på jobbet. Jag är övertygad om att vi kommer att ses även efter pension, det går inte att klippa banden efter så här många år tillsammans, säger Anita.


Senast uppdaterad: 2016-12-27 13:54